Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, sustine ca reprezentantii PSD ar trebui sa afirme "clar si deschis" daca nu mai doresc existenta USL si daca sunt mai importante pretentiile PC in actul de guvernare, precizand ca nu trebuie lasate calculele aritmetice sau orgoliile sa distruga Guvernul.

"Daca cei din PSD nu mai vor USL si daca sunt de parere ca USL si-a indeplinit menirea, programul de guvernare si ca rolul acesteia s-a incheiat, atunci ar trebui sa spuna clar si deschis acest lucru in fata cetatenilor care au votat USL, dar si a opiniei publice. Totodata, daca din punctul de vedere al PSD, pretentiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin si Dan Voiculescu sunt mai importante decat actul guvernarii si proiectul USL, sa o recunoasca deschis prin vocile sale autorizate", sustine Pocora, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca in ultimele zile tot mai multe voci din PSD au atras atentia liberalilor ca detin controlul total al Senatului si ca alianta electorala de stanga, pe care au creat-o pentru europarlamentare, ar putea asigura guvernarea fara PNL.

"Toate aceste declaratii facute de membri importanti ai partenerilor de Uniune nu fac niciun fel de raportare la proiectul USL, la obiectivele pe care, impreuna, ni le-am asumat in fata romanilor prin programul de guvernare. Aceste afirmatii indreptate impotriva PNL nu sunt fundamentate, deoarece PNL a respectat programul de guvernare care sta la baza activitatii actualului Executiv. Liberalii nu au avut cerinte noi in USL sau in Guvern. De fiecare data cand s-au constatat derapaje de la programul de guvernare si de la protocolul USL, PNL a atras atentia, deoarece respectarea angajamentelor asumate nu sunt solicitari suplimentare, sunt doar lucruri ce tin de buna guvernare", mai precizeaza Pocora.

Ea afirma ca reprezentantii PNL si-au respectat intotdeauna partenerii din USL si ca "este normal" ca acelasi lucru sa il ceara in schimb.

"Orgoliile personale si de partid ale unor parteneri de uniune nu ar trebui sa primeze in fata lucrurilor la care ne-am angajat in fata cetatenilor. Trebuie sa fim lucizi si rationali in luarea unor decizii care tin de guvernarea tarii si de indeplinirea obiectivelor asumate. Orgoliul personal si calculele aritmetice nu trebuie sa ia locul angajamentelor pe care ni le-am luat. Nu trebuie sa lasam asemenea orgolii sa distruga un guvern care, prin nominalizarile pe care PNL le-a facut, ar fi capatat si mai multa forta in sustinerea programului de guvernare", a mai declarat purtatorul de cuvant al PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri