Cupidon nu ne-a ochit bine. Romania este pe locul 101, pentru ca romanii simt dragostea, indiferent ca este pentru parteneri, prieteni sau rude, in proportie de 61%, ceea ne plaseaza aproape de coada unui clasament realizat de Gallup, potrivit The Atlantic.

Gallup a intrebat oameni din 136 de tari daca au simtit ca iubesc indiferent ca era vorba de sentimente fata de parteneri, prieteni sau familie. Cercetatorii au descoperit ca intr-o zi obisnuita aproximativ 70% din oameni la nivel mondial au spus ca au avut sentimente de dragoste.

Iar daca va intrebati "Where is the love?", raspunsul este Filipine. Aici oamenii simt dragostea in proportie de 90%. Tara insulara este urmata de Rwanda (92%), Puerto Rico (90%), Ungaria (89%), Cipru (88%), Trinidad si Tobago (88%), Paraguay (87%), Liban (86%), Costa Rica (85%) si Cambodgia (85%).

Din Europa, Spania este pe locul 13 cu 83%, iar Belgia se claseaza la 10 locuri distanta cu 81%, urmata de Grecia pe locul 25 si SUA pe locul 26 cu acelasi procent. Franta, a carei capitala este denumita orasul iubirii, se afla abia pe locul 57, pentru ca francezii au sentimente de dragoste in proportie de 73%.

dragoste

Sursa foto: JustinWolfers/Twitter

Cea mai saraca in sentimente este Armenia, pe locul 136, unde oameni oamenii simt dragostea in proportie de 29%. Inaintea acestei tari se afla Uzbekistan (locul 135), Mongolia, Kargasztan, Georgia, Maroc, Kazakhstan si Republica Moldova. Vecinii nostri de peste Prut ocupa locul 129 si simt dragostea in proportie de 45%.

"Diferentele dintre tari ar putea exista din cauza modului in care culturile definesc «dragoste» in experientele reale de zi cu zi", sustine economistul Justin Wolfers." De exemplu, in unele tari, ideea de "dragoste" este limitata la un partener romantic, in timp ce in altele se extinde la membrii familiei si prieteni", a completat Wolfers.

Wolfers si sotia sa au ajuns la concluzia ca varfurile sentimentelor se regasesc la oamenii peste 30 sau 40 de ani si la cuplurile necasatorite care locuiesc impreuna, mai mult decat la cele casatorite.

Dragostea este mai abundenta in tarile mai sarace. Oamenii din Rwanda si Filipine se bucura de cel mai mare nivel de dragoste, unde 9 din 10 persoane au raspuns pozitiv. In Armenia, Uzbekistan, Mongolia si Kargazstan, cu productia economica ridicata per persoana, 4 din 10 persoane au raspuns ca au sentimente de dragoste fata de cineva.

Sursa foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri