Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa o intalnire a liderilor USD in Biroul presedintelui Camerei, ca vrea ca USL sa ramana unita, o varianta posibila fiind ramanerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier si ministru de Finante.

Ponta a precizat ca va merge la intrevederea cu Crin Antonescu si PNL cu intentia de a pastra USL. "Vreau sa-mi exprim satisfactia pentru faptul ca am vazut ca aseara majoritatea liderilor PNL sunt pentru pastrarea USL si cred ca e cea mai inteleapta decizie pentru ca am pornit impreuna si trebuie sa continuam impreuna", a spus Ponta.

"Vreau sa continuam impreuna", a spus Ponta, care a aratat ca a continua impreuna insemna inclusiv renuntarea din partea sa la cea de-a patra functie de vicepremier, scrie Mediafax.

"Eu cred ca apelurile oamenilor intelepti si am vazut o propunere de adevarat prim-minsitru, a domnului Tariceanu, sa continuam ca in 2012, sa ramanem cu trei viceprim-ministri, sa primim azi propunerilor colegilor liberali pentru Finante, pentru Interne - cred ca e solutia prin care toata lumea are de castigat", a spus Ponta.

Ponta nu e in situatia sa aseze cum doreste propunerile de ministri PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, intrebat despre declaratiile premierului Victor Ponta despre variantele pe care le are PNL in privinta lui Klaus Iohannis, ca seful Guvernului nu este in situatia sa aseze cum doreste propunerile de ministri PNL.

"Domnul Ponta nu este, nici prin functie, nici prin situatia sa in general, in vreo calitate sa fie de acord sau sa nu fie de acord, sa aseze dansul cum doreste propunerile PNL. Domnul Ponta ca prim-ministru are intr-adevar, si i-am respectat intotdeauna acest drept, dreptul de a spune: «Cutare om mi se pare incompetent, nu pot sa lucrez cu el si asa mai departe».

Domnul Ponta a spus despre toti acesti oameni ca sunt foarte buni, cu precadere Klaus Iohannis, s-a intrecut cu domnul Basescu in a saluta venirea lui Klaus Iohannis in Guvern si ca atare pe pozitiile pe care noi le detinem si la care noi avem dreptul nu domnul Ponta face ordine. Asta e o chestiune simpla si pe care cred ca pana la urma o va intelege toata lumea", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca liberalii nu au solicitat extinderea pozitiilor din Guvern, ci mentinerea actualelor pozitii pe care PNL le-a detinut si le detine in Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri