Presa internationala a alocat spatii importante victoriei de la Doha a Simonei Halep, apreciind ca jucatoarea din Constanta a "demolat-o pe Kerber" (CNN) sau ca a fost "un mic demon" (L'Equipe), in timp ce site-ul german ndr.de sustine ca romanca s-a dovedit a fi prea puternica pentru Angelique.

Site-ul televiziunii americane CNN noteaza ca Simona Halep a demolat-o pe Kerber. "Jucatoarea de 22 de ani a demolat-o pe a sasea favorita Angelique Kerber din Germania dupa doar 66 de minute, scor 6-2, 6-3. In ciuda formei sale impresionante din ultima perioada, Halep nu a crezut la inceputul saptamanii ca ar putea castiga turneul. Halep a fost la conducerea jocului de la inceputul partidei si nu a mai cedat controlul pana la final", se arata pe site-ul citat, potrivit Mediafax.

Cotidianul sportiv francez L'Equipe o considera pe Simona Halep ca fiind "un mic demon" si un pericol pentru celelalte jucatoare. "Halep, pericolul tanar. Invingatoare in meciul cu Angelique Kerber, romanca de 22 de ani confirma cresterea spectaculoasa din 2013. Angelique Kerber a intalnit un mic demon la Doha. Foarte activa in aparare si prezenta in atac, romanca Simona Halep s-a impus in doua seturi. Din pacate pentru Kerber, Halep s-a dovedit prea puternica in cea mai mare parte a jocului", a scris un editorialist al L'Equipe.

L'Equipe: Surpriza e mica

L'Equipe este de parere ca rezultatul obtinut de Halep la Doha nu reprezinta o mare surpriza. "Surpriza e mica avand in vedere ca ne referim la castigatoarea premiului WTA pentru cea mai impresionanta ascensiune in 2013, un premiu acordat in urma celor sase victorii din circuit", a mai notat L'Equipe.

Agentia de presa Associated Press a scris ca Halep a reusit la Doha sa invinga pentru prima oara trei jucatoare din Top 10 la acelasi turneu: " Halep invinge trei jucatoare din Top 10 in drumul spre titlul de la Qatar Open.

Simona Halep, cap de serie numarul 7, a castigat primul sau titlu din acest an dupa ce a invins-o cu scorul de 6-2, 6-3 pe favorita numarul 6 Angelique Kerber din Germania in finala turneului de la Qatar Open. Este al saptelea titlu pentru Halep, dupa ce le-a castigat pe precedentele sase anul trecut. Pentru prima oara, Halep a invins trei jucatoare din top 10 la acelasi turneu - numarul 7 Sara Errani in sferturile de finala, numarul 4 Agnieszka Radwanska in semifinale si pe a noua jucatoare, Kerber."

AFP: Simona Halep, o stea in ascensiune

Agentia France Presse crede ca Simona Halep, "o stea in ascensiune", a confirmat prin acest trofeu rezultatele bune obtinute in 2013, cand a castigat sase turnee, apreciind ca stilul romancei le pune in dificultate pe adversare. "Simona Halep si-a confirmat statutul de stea in ascensiune in circuitul WTA, dupa ce a castigat duminica cel mai mare turneu din cariera intr-o maniera impresionanta contra sportivei Angelique Kerber la Qatar Open. Inca o data, ritmul de lovire al lui Halep si jocul ei indraznet au pus o jucatoare mai experimentata si mai bine cotata sub o presiune continua care a fortat-o sa comita greseli necaracteristice. Ea a fost aproape de a-si ceda serviciul la inceputul setului doi, la scorul de 1-2, dar si-a revenit repede. La final, tenacea si de obicei consistenta Kerber a terminat meciul cu o dubla greseala", a mai scris AFP.

Agentia de presa americana UPI a dezvaluit faptul ca ambele jucatoare se aflau la a zecea finala, insa raportul finalelor castigate-pierdute era in oglinda. "Favorita sapte Simona Halep a castigat cel de-al saptelea turneu din cariera. Romanca de 22 de ani si-a imbunatatit recordul de finale castigate/pierdute ajungand la 7-3, in timp ce Kerber, care a jucat tot a zecea finala a carierei, a ajuns la trei finale castigate si sapte pierdute", a scris upi.com.

Site-ul german ndr.de crede ca Simona Halep a fost prea puternica pentru Kerber, iar victoria ei este meritata: "Kerber rateaza titlul la Doha. Simona Halep a fost prea puternica: jucatoarea de tenis Angelique Kerber a pierdut in mod clar finala turneului WTA de la Doha. Kerber pur si simplu nu a gasit niciun remediu contra romancei. Victoria lui Halep a fost pe deplin meritata."

Site-ul de specialitate francez welovetennis.fr este de parere ca Simona Halep va mai urca in clasamentul mondial in urmatoarele saptamani, avand in vedere ca are putine puncte de aparat. "Aveti grija la Halep. Cu titlul castigat la Doha, Simona Halep a ajuns pe cea mai inalta pozitie din cariera. Acum este a noua jucatoare a lumii, dar este umar la umar cu Angelique Kerber, locul 8 WTA, si Jelena Jankovici, 7 WTA. Daca romanca va continua in acelasi mod, ea ar mai putea urca niste pozitii, avand in vedere ca are putine puncte de aparat pana in mai", a conchis welovetennis.fr.

Si antrenorul belgian al Simonei Halep, Wim Fisette, s-a aratat incantat de victoria obtinuta de eleva sa. "A facut-o! Ce turneu mare!", a scris Fisette pe contul sau de Twitter, alaturi de care a postat o poza in care apare impreuna cu Simona pe terenul central de la Doha.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 7 si locul 10 mondial, a castigat, duminica, turneul de la Doha (Qatar), inregistrand al saptelea sa succes in circuitul WTA si primul la o competitie de categorie Premier 5.
Halep a invins-o in finala, cu scorul de 6-2, 6-3, dupa o ora si sase minute de joc, pe sportiva germana Angelique Kerber, cap de serie numarul 6 si locul 9 WTA.

Romanca a mai castigat in circuitul WTA turneele de la Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia, toate sase in 2013.

Pentru acest succes, Simona Halep a obtinut 441.000 de dolari si 900 de puncte WTA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri