Comisia Europeana a anuntat, joi, lansarea a doua proceduri de infringement impotriva Romaniei, pentru ca nu isi protejeaza cetatenii de efectele gestionarii deficitare a deseurilor si pentru ca nu au fost curatate doua iazuri de decantare la exploatarile miniere din Moldova Noua.

"Comisia Europeana este preocupata de faptul ca Romania nu isi protejeaza cetatenii de efectele gestionarii deficitare a deseurilor. In pofida avertismentelor anterioare, cele mai recente informatii de care dispune Comisia indica faptul ca 19 depozite de deseuri din Romania functioneaza inca fara a respecta legislatia UE privind deseurile si depozitele de deseuri, ceea ce reprezinta un risc grav pentru sanatatea umana si pentru mediu", se arata intr-un comunicat al CE, potrivit Mediafax.

Pentru "a stimula" Romania sa isi accelereze actiunile in acest domeniu, Comisia lanseaza o procedura de infringement sau "aviz motivat".

De asemenea, se trimite un aviz motivat pentru a solicita Romaniei sa curete doua iazuri de decantare din exploatarile miniere de cupru si zinc din Moldova Noua.

Potrivit CE, iazurile de decantare sunt "o sursa majora de pulberi toxice, care au consecinte semnificative asupra sanatatii umane si asupra mediului". Comisia este "preocupata" de faptul ca Romania nu a luat masurile necesare pentru a controla emisiile si pentru a preveni abandonarea siturilor.

Comisia a initiat in privinta acestor aspecte proceduri in constatarea neindeplinirii obligatiilor, in octombrie 2012. "Autoritatile romane au raportat cu privire la progresele inregistrate, insa obiectivele nu au fost inca indeplinite, iar grava problema a pulberilor toxice persista. Prin urmare, se trimite un aviz motivat, iar in cazul in care Romania nu actioneaza in termen de doua luni, Comisia poate sesiza cauza Curtii de Justitie a UE", avertizeaza Executivul european.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri