Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma ca crede ca exista sanse de mentinere a USL, dar a precizat ca liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie sa isi asume responsabilitatea guvernarii si a aratat ca acesta greseste daca apreciaza ca este mai bine sa candideze la Presedintie fara asumarea acestei responsabilitati.

"Eu cred in continuare in USL, ca cea mai buna varianta este sa guvernam impreuna, ca Iohannis este bine-venit in Guvern, fie pe functia de ministru de Interne, fie pe cea de la Finante. Daca exista un alt calcul, eu nu fac parte din el", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a spus insa din nou ca are sentimentul ca Antonescu a decis sa candideze la alegerile prezidentiale fara a se mai asocia cu responsabilitatea guvernarii, dupa modelul altor presedinti romani care au fost alesi dupa ce au venit din opozitie.

"Eu am spus foarte clar: nu ca e candidat din opozitie, ci ca sentimentul meu, senzatia mea, poate gresita, este ca Antonescu doreste sa candideze la functia de presedinte fara a se mai asocia cu responsabilitatea guvernarii Romaniei. Ma bazez pe faptul ca, in istoria Romaniei, presedintii care au fost alesi au venit totodeauna din opozitie - Iliescu, Constantinescu, Basescu. Cred ca e un lucru gresit, pentru ca ar trebui ca Antonescu sa isi asume responsabilitatea guvernarii alaturi de noi. Daca crede insa ca disocierea de guvernare ii mareste sansele de a castiga, e posibil, nu stiu sa raspund", a afirmat Ponta.

El a sustinut ca din partea PSD este toata disponibilitatea de a continua USL si ca solutia este ca cei patru ministri propusi de PNL sa isi ocupe locurile in Guvern, dar in formula actuala.

"Poate ultimatumul de luni este utltimatumul de mai incolo, ca sa ne mai gandim si sa luam decizia inteleapta", a adaugat Ponta, referitor la solicitarea PNL de a transmite cel tarziu pana luni daca PSD doreste pastrarea USL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri