Delegatia Permanenta a PNL este asteptata sa transeze, marti seara, situatia din USL, o decizie anticipata de liderii partidului fiind retragerea ministrilor liberali din Guvern.

Daca la sedinta convocata, marti, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, PNL decide sa-si retraga ministrii din Guvern, este de asteptat ca acestia sa-si depuna demisiile miercuri, inaintea sedintei de Guvern.
Anuntul convocarii Delegatiei Permanente a fost facut la sfarsitul saptamanii de presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta, aflat de luni intr-o vizita oficiala vizita in Austria, este asteptat sa soseasca in tara marti la pranz.
Antonescu a sustinut ca optiunea premierului Victor Ponta este "clara". Intrebat daca le va cere ministrilor liberali sa se retraga din Guvern, in cazul in care nu va primi un raspuns din partea acestuia privind acceptarea propunerilor PNL, el a spus: "Da. Adica va avea loc o Delegatie Permanenta, pentru ca intrarea sau iesirea dintr-un guvern nu sunt lucruri pe care le decide un om, nici macar presedintele partidului, dar eu, ca presedinte, cred ca asta trebuie facut, pentru ca lipsa unui raspuns nu-i, de fapt, o lipsa de raspuns, ci un raspuns".
Luni, prin vocea prim-vicepresedintelui Klaus Iohannis, PNL a transmis "concluzia ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat".
"Aceasta situatie evident va fi adusa la cunostinta si in dezbaterea Delegatiei Permanente a PNL (...) si acolo se va trage o concluzie", a punctat Iohannis, citat de Mediafax.
Intrebat ce se va intampla la Delegatia Permanenta, Iohannis a raspuns: "Probabil, Delegatia Permanenta va constata acelasi lucru, ca negocierile au esuat si ca nu putem sa continuam in aceasta forma de colaborare nonexistenta. Si atunci probabil un posibil prim pas este retragerea ministrilor nostri din Guvern".
Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca, dupa parerea sa, daca Delegatia Permanenta hotaraste retragerea ministrilor din Guvern, "atunci acest lucru nu va fi reversibil".
El a fost chestionat daca o retragere a ministrilor PNL din Guvern inseamna ruperea oficiala a USL. "Nu neaparat, dar cu siguranta ar fi un prim pas", a raspuns Iohannis. El a sustinut ca un al doilea pas in sensul ruperii USL, dupa o eventuala decizie de retragere a ministrilor din Guvern, ar fi denuntarea protocolului Uniunii Social Liberale. "Nu cred ca o sa ajungem sa discutam acest lucru (marti, la DP - n.r.), dar nici nu pot sa exclud, sigur, avand in vedere ca este o sedin?a cu aceasta tematica, poate cineva sa solicite introducerea acestui punct pe ordinea de zi", a spus Iohannis.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in situatia in care PNL se retrage din Guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali si doar dupa expirarea termenului pentru interimat va merge in Parlament cu un nou guvern. El a precizat totodata ca va incerca, atat timp cat ii permit termenele constitutionale, sa gaseasca o solutie politica pentru ca guvernarea sa continue sub formula USL.
In debutul sedintei de luni a BPN al PSD, la care presa a avut acces, Victor Ponta a spus ca isi doreste ca marti seara "colegii liberali" sa nu "sacrifice" USL pentru "proiectul personal" al lui Crin Antonescu.
Liderul PSD a mai afirmat luni seara ca, in cazul formarii unui nou guvern, fara PNL, se va baza in Parlament, la acordarea votului de investitura, pe sprijinul tuturor parlamentarilor care fac parte in prezent din USL, el argumentand ca viitorul Cabinet va pastra programul USL votat in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri