Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca Victor Ponta "se dovedeste crescut la scoala lacomiei nesfarsite", Antonescu spunand ca a constatat acest lucru "foarte repede" dupa ce partidul sau a intrat la guvernare alaturi de PSD.

"Victor Ponta se dovedeste crescut la scoala unei lacomii nefarsite", a afirmat Crin Antonescu, joi seara, la Ploiesti, in discursul sau tinut fata membrilor Delegatiei Permanente a PNL Prahova, transmite Mediafax.

Presedintele PNL a afirmat ca partidul pe care il conduce "a facut Regatul Romaniei, a facut independenta Romaniei, care a facut Romania mare", a dat "pamant taranilor", a "dat sansa copiilor sa invete carte" si a "construit tot ce-i bun in Romania".

"Sa va intre bine in capul vostru de pesedisti ca daca noi ne numim «national-liberali», purtam aceasta mostenire, purtam aceasta obligatie si aceasta onoare. Deci nu se poate trece de o anumita limita (... )Niciodata nu vom calca onoarea si imaginea partidului nostru pentru o functie de guvernare sau alta. Ce a inteles domnul Ponta din asta ati vazut, a refuzat pana la capat, convins ca ne vom duce cu caciula in mana, sa dea PNL ceea ce era al sau. De fapt, nu sa dea, ci sa puna in aplicare. Postul de vicepremier si de ministru de Interne, si celelalte doua, convins ca in PNL va izbucni un scandal, numai sa nu iasa de la guvernare. Nu a inteles nimic din ce i-am spus, i-am explicat ca daca Basescu nu a reusit sa-l dea jos pe Tariceanu cand era Tariceanu presedinte al partidului, sa ma dea jos pe mine de patru ani de zile de cand stau in opozitie si de cand sunt atacat de dimineata pana seara, nu va reusi nici el acum. Nu a inteles, acesti oameni nu au rusine, nu au obraz, nu au memorie, ca de asta noi suntem partid istoric si ei sunt doar partid cu multe voturi, nu au acele lucruri elementare care pot sa tina, cu oricate concesii un parteneriat", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca liberalii ar fi putut sa mai stea doua luni de zile la guvernare, dar "atuurile guvernarii", de la finantarile publice pana la functiile publice pe care le detineau "se imputinau pe zi ce trece".

"Pur si simplu, prin decizii abuzive erau luate de la ministrii nostri, de la sefii nostri de agentii si duse in partea cealalta. Domnul Ponta, de la care speram sa fie reformatorul si ponderatorul traditionalei lacomii pesediste, se dovedeste crescut la scoala acestei lacomii nesfarsite", a mai declarat Antonescu.

Ulterior, intrebat intr-o conferinta de presa cand a devenit Victor Ponta lacom, Antonescu a raspuns: "Eu nu stiu cand a devenit, eu va pot spune cand am constatat eu. Foarte repede".

Presedintele PNL a detaliat, spunand ca a constatat lacomia lui Ponta "foarte repede" dupa ce PNL si PSD au intrat impreuna la guvernare, intrucat inainte de intrarea la guvernare "e greu sa constati lacomia cuiva".

De asemenea, intrebat de ce nu a denuntat in timpul guvernarii lacomia de care il acuza acum pe Victor Ponta, liderul PNL Crin Antonescu a raspuns: "Pentru ca nu se fac asemenea lucruri. Pentru ca atata vreme cat tii o constructie politica nu te duci la televizor sa povestesti tot ce nu-ti convine in constructia respectiva. Eu am tras un semnal de alarma, am avut niste discutii, dar nu era normal si nu e normal".

Presedintele PNL a refuzat sa raspunda daca i-a spus lui Victor Ponta personal parerea sa cu privire la lacomia de care il acuza pe premier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri