Miron Mitrea a declarat, vineri, ca, din punct de vedere istoric si ca un principiu al partidului, presedintele PSD a fost si ar trebui sa fie in continuare candidatul la alegerile prezidentiale, astfel ca Victor Ponta ar trebui sa fie prezidentiabilul PSD.

1. Cine credeti ca ar avea cele mai mari sanse daca alegerile prezidentiale s-ar desfasura maine?


Intrebat daca va fi Victor Ponta candidatul PSD la prezidentiale in acest an, Mitrea a aratat: "Asta este o decizie care nu este luata, este posibil ca Victor Ponta sa candideze, stiu ca el nu isi doreste in acest moment acest lucru, stiti ca este foarte complicat intr-un partid asa mare, lumea crede ca daca esti presedinte faci ce vrei, sigur in anumite domenii chestiile acestea sunt delicate. Eu inca nu am vazut ca la PSD de exemplu altcineva decat presedintele partidului sa fie candidatul la prezidentiale. Deci eu ma astept in urma acestui principiu si din punct de vedere istoric sa fie Victor Ponta".

Intrebat in legatura cu anuntul lui Calin Popescu Tariceanu de infiintare a unui nou partid, Mitrea a aratat ca "sunt multe partide pe piata" si ca "Tariceanu este un om cu experienta politica", relateaza Mediafax.

"Nu am inteles foarte bine ce a vrut sa faca, si el stie mai bine decat mine care este situatia din PNL si de ce face asa. Inteleg ca are ceva sprijin. Nu imi dau seama cat de mare este sprijinul acesta, dar e foarte greu sa-l analizez dupa doua trei zile. Daca va face un partid mai consistent va fi interesant sa intram in negocieri cu el, daca nu, nu", a spus Mitrea, la instanta suprema, unde a venit pentru judecarea dosarului in care este acuzat de fapte de coruptie. Intrebat daca Tariceanu are sanse la prezidentiale, Mitrea a aratat ca "sanse are toata lumea si va castiga candidatul PSD".

"Deci stim cu totii care este situatia in Romania, iar ceilalti isi fac antrenamentul, e firesc", a aratat acesta.

Intrebat daca are ceva de reprosat PSD, Mitrea a spus: "Este ca in casatorie, ca tot dadea un mare specialist exemplu cu casatoriile. Nu poate fi numai unul vinovat, poate ca nu am reusit sa le asiguram confortul, sa inteleaga ca noi intotdeauna noi ne-am tinut de cuvant si ca urma sa ne tinem de cuvat si cu Crin Antonescu... Poate ca nu am reusit sa le transmitem confortul de care aveau nevoie ca ii vom sprijini in toamna si eram convins sa facem asta. Erau discutii, dar majoritatea erau in favoarea acestei solutii".

Intrebat daca Oprescu reprezinta o solutie discutata in PSD pentru prezidentiale, Miron Mitrea a aratat: "Domnul Oprescu este o varianta intotdeauna si va fi pentru ca este o personalitate care in general atunci cand vrea sa faca ceva face, daca va voi sa candideze va candida, daca va fi in turul doi cu candidatul PSD din pacate va fi prima oara in viata mea cand nu o sa pot sa-l sustin. Daca va fi in turul doi cu orice alt candidat va avea sprijinul meu si sunt convins ca si din partea PSD. Dar pentru ca candidatul PSD va intra sigur in turul doi, cred ca anul acesta nu o sa pot sa-l sustin pe prietenul meu Sorin Oprescu pentru ca eu sunt in PSD".

Intrebat daca PNL regreta iesirea din USL Mitrea a raspuns: "In mod cert da, dar nu ce s-a intamplat ieri alaltaieri, formalizarea acestei iesiri ci faptul ca nu am reusit sa tinem, din mii de motive. Noi suntem intr-o chestie repetativa, Mircea Geoana in 2009 a facut la fel, a considerat ca daca e la guvernare nu are sanse suficiente sa fie presedinte si ca e mai bine in opozitie. Eu atunci am fost impotriva lui spunand ca acest lucru nu il va ajuta si poate chiar din contra, nu stiu daca din cauza aia a pierdut alegerile, dar si ala a fost un motiv. La fel si colegii liberali. De mult simteam aceasta framantare la unii dintre ei pentru ca o parte si astazi regreta iesirea. Aceasta framantare privind alegerile prezidentiale din toamna. Se simteau nesigur ca noi nu o sa-i sprijin. Nu a existat in PSD. Stiti ca in decembrie am fost la un pas de ruperea oficiala. Evident am incercat sa facem niste lucruri, am incercat in ianuarie sa propunem chestiunea cu trecerea numelui Crin Antonescu chiar in protocol. Era evident ca aveau alta miscare politica in gand".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri