Ministrul de Externe, Titus Corlatean, i-a transmis omologului italian, Federica Mogherini, ca Romania conteaza pe mai departe pe sprijinul Italiei in vederea aderarii la Schengen, inclusiv in contextul viitoarei Presedintii italiene a Consiliului UE, in a doua jumatate a anului 2014, conform Mediafax.

Intrevederea dintre cei doi ministri de externe a avut loc, vineri, la Roma, in contextul participarii lui Titus Corlatean, la vizita pe care premierul Victor Ponta a efectuat-o in Italia si la Sfantul Scaun, informeaza MAE.

Cu acest prilej, Corlatean si Mogherini au abordat teme de interes comun din perspectiva Parteneriatului Strategic Consolidat intre Romania si Italia, cu accent pe cooperarea politica si in domeniul economic. In acest context, a fost subliniata contributia semnificativa pe care comunitatea romaneasca o aduce la dezvoltarea economica a Italiei.

Potrivit MAE, cei doi au discutat prioritatile pentru perioada Presedintiei Consiliului UE pe care Italia o va exercita incepand cu 1 iulie 2014. Din aceasta perspectiva, a fost reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ministrul Titus Corlatean aratand ca Romania conteaza pe mai departe pe acest sprijin, inclusiv in contextul viitoarei Presedintii italiene a Consiliului UE.

De asemenea, Titus Corlatean si Federica Mogherini au abordat evolutiile din Vecinatatea Sudica si Estica a Uniunii Europene, cu accent pe situatia actuala din Ucraina.

In dialogul cu ministrul Mogherini, ministrul roman de Externe a evidentiat progresele inregistrate de Republica Moldova in parcursul sau european, confirmate la Summitul de la Vilnius prin parafarea Acordului de Asociere la UE si a Acordului Aprofundat si Cuprinzator de Liber Schimb, se mai arata in comunicat MAE.

Totodata, Corlatean a subliniat "mesajul puternic" transmis cetatenilor Republicii Moldova prin votul favorabil de joi din Parlamentul European referitor la liberalizarea vizelor pentru acestia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri