Premierul Victor Ponta a declarat pentru "Gandul" ca, in calitate de "simplu cetatean", sustine cererea de gratiere a lui Gica Popescu, insa in calitate de sef al Executivului nu se poate pronunta.

"Ca premier nu ma pot pronunta. Ca simplu cetatean al Romaniei, sigur ca sustin cererea de gratiere", a declarat pentru "Gandul" Victor Ponta, atunci cand a fost intrebat daca va sustine cererea de gratiere individuala a lui Gica Popescu.
Anuntul premierului vine dupa ce, in cursul acestei dupa-amiezi, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a declarat ca va semna petitia catre seful statului, Traian Basescu, privind acordarea gratierii individuale pentru Gica Popescu.
"Ca cetatean al Romaniei, daca va trebui sa inaintam o petitie pentru gratiere inividuala catre presedintele statului roman, pentru Gica Popescu, personal, as semna-o si o s-o semnez, sa stiti", a precizat Zgonea.
El a aratat ca Gica Popescu este un om care a facut foarte mult bine Romaniei si cu care romanii s-au laudat.
"Este de o suta de ori mai cunoscut decat orice politician din Romania. Despre Gica Popescu, daca te duci din Turcia pana in Barcelona sau pana in nordul Europei, toata lumea stie ca a fost capitanul Barcelonei si capitanul echipei nationale", a sustinut Zgonea.
El a mentionat ca este prieten cu Gica Popescu si ca a jucat fotbal cu acesta.
"Gica Popescu este prietenul meu. Am jucat fotbal impreuna. Il sustin suta la suta. Regret ca justitia nu are si o componenta sociala. E un simbol pentru mine, ca oltean. Il apreciez si sunt alaturi de familia sa", a spus Zgonea.
Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca se alatura demersului privind strangerea de semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu, opinand ca "sunt momente in care trebuie sa invatam sa ne pretuim simbolurile nationale si sa luam atitudine atunci cand acestea traverseaza clipe dificile ale vietii lor".
"Consider ca sunt momente in care trebuie sa invatam sa ne pretuim simbolurile nationale si sa luam atitudine atunci cand acestea traverseaza clipe dificile ale vietii lor. Din punct de vedere personal, ma alatur demersului initiat de presedintele clubului Dunarea Calafat cu privire la strangerea de semnaturi pentru gratierea marelui nostru fotbalist si capitan al Generatiei de Aur, Gica Popescu. Precizez ca fac aceasta declaratie in nume personal, avand in vedere amintirea momentelor de bucurie si de mandrie nationala pe care aceasta personalitate le-a adus fiecarui roman prin rezultatele obtinute sub culorile echipei nationale de fotbal a Romaniei. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca Gica Popescu, de-a lungul intregii sale activitati sportive, a fost un adevarat ambasador al Romaniei, facand apreciat numele tarii noastre, acolo unde politicul nu reusea", spune Antonescu, intr-o declaratie de presa remisa presei.
Crin Antonescu noteaza ca, in acelasi timp, prin calitatea pe care a avut-o ca ministru al Tineretului si Sporturilor, este de parere ca simbolurile sportului romanesc trebuie sustinute si apreciate si dupa incheierea activitatii sportive. "Am fost si sunt un promotor al sportului in Romania, iar valori precum Gica Popescu sunt vazute ca modele pentru tineri", continua el.
"Cred ca Gica Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-a adus Romaniei de-a lungul timpului, iar in asemenea momente ar trebui sa fim solidari. Astfel, fac un apel la toti cei care s-au bucurat si s-au simtit mandri ca sunt romani atunci cand Gica Popescu juca sub culorile echipei nationale, sa se alature acestui demers de strangere de semnaturi pentru gratiere", conchide Antonescu.
Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strangere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri