Primaria Sectorului 4 a Capitalei va izola termic de sase ori mai putine blocuri decat a termoizolat in cursul anului trecut, conform datelor institutiei remise wall-street.ro.

Potrivit raspunsului PS4, in acest an vor fi reabilitate termic 12 blocuri, dupa ce in 2013 Primaria a reabilitat 76 de unitati locative pe raza sectorului 4.

„In acest an vom reabilita termic 12 blocuri (...) Pentru efectuarea acestor lucrari, sumele cheltuite provin, deocamdata, din bugetul local”, se arata in raspunsul Primariei Sectorului 4, care a precizat ca reabilitarea termica a cladirilor se va realiza in ordinea depunerii dosarelor de catre Asociatiile de Proprietari.

Din datele Primariei, in sectorul 4 se afla circa 1.600 de unitati locative.

Peste 100 de blocuri reabilitate pana in prezent

Primaria Sectorului 4 a izolat pana in prezent 117 unitati locative, se mai arata in raspunsul Primariei.

„Pana in 2014, pe raza administrativa a Sectorului 4, au fost reabilitate termic 117 blocuri. Pentru aceste lucrari a fost cheltuiti aproximativ 160 de milioane de lei. Sumele au provenit de la Bugetul Local, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dar si un credit contractat cu Banca Europeana de Investitii”.

Incepand cu 1 ianuarie 2014, legislatia privind procesul de termoreabilitare a suferit modificari. Astfel, plata pentru asigurarea lucrarilor de reabilitare se va efectua procentual in functie de venitul membrilor asociatiei de proprietari: 10% - daca venitul pe cap de locuitor este pana in 150 euro, 20% daca venitul pe cap de locuitor este intre 150-350 euro si 30% daca venitul pe cap de locuitor este intre 350-500 euro.

Potrivit Administratiei Sectorului 4, deocamdata, in sector, locatarii nu vor achita cota parte la procesul de termoizolare.

In ceea ce priveste modalitatea de izolare, in Sectorul 4, cladirile mai mici de P+11 se utilizeaza polistiren, iar pentru cladirile mai mari de P+11 se utilizeaza vata minerala, conform legii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri