Spitalul de Ortopedie "Foisor" are, de vineri, un corp de cladire nou, peste standardele europene, care are patru etaje, circuite speciale de colectare a deseurilor, statie de producere de gaze medicale, fiind proiectat sa reziste la un cutremur de 9 grade, potrivit primarului Sorin Oprescu.

"Am inceput constructia in urma cu un an. Am stat putin cu sufletul la gura, dar iata ca azi avem una dintre cele mai moderne unitati sanitare, putem spune chiar peste standardele europene. Speram ca in 2015 sa terminam intreaga lucrare. Valoarea acesteia este de 38 de milioane de euro, bani alocati integral de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale. De asemenea, pot spune ca aceasta cladire a fost proiectata sa reziste la un cutremur de 9 grade", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu ocazia verificarii stadiului lucrarilor la Spitalul de Ortopedie si Traumatologie "Foisor", scrie Mediafax.

In afara corpului nou care a fost finalizat, spitalul va mai avea si alte corpuri, iar sediul vechi al unitatii, construit in 1892, va fi consolidat. Unitatea se va mari, astfel, de la 4.000 de metri patrati la 17.000 de metri patrati.

Prin constructiile noi care vor fi realizate pana la sfarsitul lui 2015, numarul de paturi va creste de la 119 la 247 - 241 paturi in saloane si sase paturi de fizioterapie. De asemenea, numarul salilor de operatie va creste de la cinci la opt, ceea ce va permite dublarea numarului de operatii care se efectueaza anual. De asemenea, vor fi create sali speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a interventiilor chirurgicale de specialitate, a adaugat edilul.

"Noul Spital Foisor va avea o sectie ATI la standarde europene, prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor", a anuntat, la randul sau, managerul Spitalului "Foisor", prof. dr. Cristian Stoica.

Corpul B1, primul care a fost finalizat, este alcatuit din subsol, parter si patru etaje. De la etajul I si pana la IV inclusiv, sunt saloanele, fiecare cu cate 15 paturi pe nivel. Acelasi corp B1 are in subsol o statie centrala de producere de gaze medicale - oxigen, aer comprimat, vacuum -, rezerva de butelii de oxigen, farmacie, laborator, vestiare personal cu grupuri sanitare si bloc alimentar.

"Foisor" este singurul spital de stat de ortopedie din tara si una dintre cele mai performante unitati de profil din Europa de Est. La acest spital sunt tratati anual aproape 8.000 de pacienti in sistem de spitalizare continua, iar alti 10.000 in ambulatoriu.

"Incepand cu anul 2009, odata cu preluarea de catre Primaria Capitalei, Spitalul 'Foisor' inregistreaza un spectaculos proces de transformare, prin modernizarea atat a cladirii si a infrastructurii, cat si a aparaturii medicale, transformandu-se astfel in cel mai modern centru de ortopedie din Europa de Est, capabil de pana la 20 de interventii chirurgicale pe zi, din care multe de mare complexitate. Aproape 60 la suta dintre pacienti provin din Bucuresti, restul fiind din tara", a mai spus Stoica.

In 2013, in spital au fost realizate 3.000 de interventii chirurgicale, dintre care peste 1.000 au fost de endoprotezare articulara (implant proteza articulara-umar, genunchi, sold etc.). Unitatea sanitara este si centru metodologic postuniversitar de ortopedie pentru specializari si supraspecializari.

Tot in acest spital functioneaza un sistem unic in Romania (NIM - Eclipse Nerve Monitorig System), indicat in special in chirurgia cu risc neurologic ridicat, si se afla Registrul national de endoprotezare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri