Circa 3.400 dintre elevii participanti la cursurile gratuite oferite de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vor fi premiati cu cate o excursie de sapte zile pe litoralul Marii Negre, in vara acestui an.

Cursurile sunt parte a unui program initiat si derulat de Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret din cadrul Primariei Capitalei, scrie Mediafax.

La ele participa, din 18 ianuarie, 11.242 de elevi ai claselor I - XII, fiind vorba de 20 de ore pentru fiecare modul de formare, precizeaza municipalitatea.

Cursurile de formare pentru elevii claselor V-VIII si IX-XII se finalizeaza in 5 si 6 aprilie, cu o evaluare a cunostintelor si a aptitudinilor acumulate de catre acestia. Astfel, vor participa la testare 1.800 de elevi ai claselor V-VIII si 4.160 de elvii ai claselor IX-XII, precizeaza municipalitatea.

In urma acestei evaluari, circa 3.400 dintre elevii participanti, stabiliti in ordinea punctajului obtinut, vor primi ca premiu o tabara de sapte zile pe litoralul Marii Negre, in vara acestui an (coordonare, cazare si trei mese pe zi gratuit) organizata de acelasi Centru din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, mai informeaza sursa citata.

Elevii selectati in urma cursurilor de formare gratuita se vor reuni cu alti aproximativ 7.000 de elevi merituosi.

Potrivit PMB, taberele din acest an vizeaza premierea a peste 10.500 de elevi bucuresteni cu rezultate scolare si extrascolare deosebite.

Cursurile de formare pentru elevii claselor I - IV s-au finalizat in 29 si 30 martie. Elevii au primit ca premiu cate o excursie de trei zile la munte in aceasta primavara.

Disciplinele de studiu ale cursurilor sunt: tenis de camp, fotbal, patinaj, dans sportiv, arte martiale si inot (clasele I - IV), actorie, dans sportiv, limba engleza, limba franceza, limba italiana, limba spaniola, limba germana, limba chineza si matematica (clasele V - VII), dans sportiv, management de proiect si leadership, actorie, web-design, managementul afacerilor, arte martiale, televiziune si
arta fotografica (clasele IX - XII).

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat doua centre unde elevii bucuresteni participa la aceste cursuri. Primul loc vizitat a fost baza sportiva din Complexul Regie, unde elevii bucuresteni fac cursuri de tenis de camp si fotbal. "Am sustinut mereu sportul si il sustin in continuare. Cei mici sunt speranta noastra, este necesar sa-i incurajam sa practice activitati sportive pentru ca ei sa creasca armonios. Prin sport se dezvolta copiii si am si eu certitudinea ca, peste ani, vor fi sanatosi, atat la minte cat si la trup. Tenisul si fotbalul romanesc au nevoie de forte proaspete. Copiii sunt garantia ca vom avea varfuri in activitatea sportiva. Daca pornesc de mici, vor ajunge la performanta cu certitudine. Acesta este un lucru care face cinste unui neam intreg", a declarat edilul.

Oprescu a vizitat si Liceul Miguel de Cervantes, unde i-a felicitat si incurajat pe elevii care participa la cursuri de limba spaniola si televiziune, in cadrul aceluiasi program.

Sursa foto: Copil la mare, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri