Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, ca "viziunea" sa despre ingrijirea batranilor este ca aceasta sa se faca, in proportie majoritara, la domiciliu, si nu in centre, iar rudele care au grija de varstnici sa fie platite pentru asta.

Potrivit ministrului, acest lucru ar insemna externalizarea serviciilor de ingrijre a batranilor, respectiv "implicarea mai activa a ceea ce inseamna societate civila", conform Mediafax.

"Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori", a mai spus Rovana Plumb.

In acelasi context, ministrul Muncii a spus ca persoanele care ingrijesc rude varstnice trebuie sa primeasca sprijin financiar, la fel cum se intampla in cazul celor care iau in ingrijire copii.

Sursa foto: Asistenta batrana, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri