Inspectorii de munca din Constanta au inceput verificarile in cazul incendiului izbucnit, sambata noapte, intr-un restaurant din centrul orasului, pentru a stabili daca tinerele care au decedat erau angajate cu forme legale in local.

Inpsectorul sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Constanta, Marian Becheanu, a declarat, duminica, ca institutia a inceput verificarile in cazul incendiului produs la un restaurant din oras, urmand sa stabileasca daca cele trei tinere decedate erau angajate cu forme legale, scrie Mediafax.

Astfel, inspectorii de munca vor verifica daca numele fetelor se regasesc in registrul electronic al angajatilor, in caz contrar urmand sa fie luate masuri.

Doua dintre cele trei tinere decedate aveau 22 de ani si erau din Constanta, respectiv Costinesti, iar cea de-a treia avea 23 de ani si era din Mangalia.

Pe contul de Facebook al tinerei din Mangalia scrie ca aceasta lucra la restaurantul respectiv din anul 2008.

Parchetul Judecatoriei Constanta si Politia au deschis anchete in acest caz.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se afla procurori, politisti si pompieri, care fac verificari.

Trei persoane au murit si alte patru au fost ranite, sambata noapte, in urma unui incendiu izbucnit intr-un restaurant din centrul municipiului Constanta, focul, care a afectat o cladire cu doua etaje in care mai functionau un pub si un cazino, fiind stins de pompieri dupa mai mult de cinci ore.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea", focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constantei, in jurul orei 22.40, flacarile extinzandu-se cu rapiditate in toata cladirea in care se aflau cateva zeci de persoane. In imobilul respectiv mai functiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub in care se defasura un concert rock.

In urma incendiului, trei tinere de 22, 23 si, respectiv, 24 de ani, angajate ca dansatoare la restaurant, au murit, iar patru persoane au suferit arsuri si intoxicatii cu fum, fiind duse la spital.

Trupurile celor trei fete decedate au fost gasite carbonizate.

O tanara de 19 ani a fost transportata cu o aeronava SMURD la Spitalul de Arsi din Bucuresti, fiind in stare critica, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii.

"Pacienta, in varsta de 19 ani, nu prezinta probleme din cauza arsurilor de pe suprafata corupului, insa intoxicatia cu fum si arsurile de la nivelul cailor respiratorii pot duce la complicatii", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, medicul Adrian Stanculea.

Reprezentantul unitatii medicale a mai spus ca tanara este, in prezent, intubata.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, un barbat, ranit si el in incendiu, se afla in stare mai grava, el fiind internat in sectia de terapie intensiva, in timp ce o femeie si un pompier de la ISU Dobrogea, ambii intoxicati cu fum, au primit ingrijiri medicale in spital, iar apoi au fost lasati sa plece acasa.

Focul a distrus complet restaurantul si a provocat avarii mari cazinoului si pub-ului aflat la etaj.

Cauza incendiului nu este cunoscuta deocamdata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri