Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a semnat, luni, un acord de parteneriat cu Federatia Sanitas, document care fusese asumat si de fostul ministru al Sanatatii, prin care se angajeaza sa ia masuri pentru o salarizare corecta, pentru conditii mai bune de lucru, dar si pentru pacienti.

Prin acordul de parteneriat, sindicalistii Federatiei Sanitas i-au cerut noului ministru al Sanatatii sa isi ia angajamentul ca va face demersurile necesare pentru a creste veniturile angajatilor din acest domeniu, pentru a le asigura conditii mai bune la locul de munca, dar si conditii mai bune pentru pacienti.

Sa nu mai avem manageri de spital care nu au nicio legatura cu spitalul.

"Prin acest acord cerem lucruri pe care orice sindicat le cere: conditii mai bune in spitale, salarizare corecta si sa nu mai avem manageri de spital care nu au nicio legatura cu spitalul. Este momentul sa nu mai fim trasi in piept, ca anul trecut. Pe langa acord si anexa, mai dorim comisii mixte, formate din responsabili din Ministerul Sanatatii si din Sanitas si intalniri periodice", a declarat prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, in cadrul Consiliului National al federatiei, scrie Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca problemele complexe ale membrilor Federatiei Sanitas nu trebuie ignorate, precizand ca sunt oameni cu salarii foarte mici, care depun o munca foarte grea si nerecunoscuta la valoarea reala.

Nu pot sa fac promisiuni.

"Nu pot sa fac promisiuni, si nu le-am facut nici lor promisiuni de care nu stiu ca pot sa ma tin", a spus Nicolae Banicioiu. In cadrul discutiilor, reprezentantii Sanitas Iasi l-au avertizat pe ministru ca in 12 mai, de Ziua asistentului medical, sindicalistii ieseni vor veni la Bucuresti pentru a picheta Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

"Pana pe 12 mai, eu ma duc pana la Iasi. Cred ca acolo sunt multe probleme, dincolo de problema salariala", le-a spus Nicolae Banicioiu sindicalistilor ieseni. Ministrul a precizat ca sustine deblocarea posturilor din sanatate, precizand ca lucreaza la un memorandum pe care il va propune Guvernului.

"Insa toate aceste lucruri trebuie facute in limita posibilitatilor pe care le avem. Mai grav de atat mi se pare faptul semnalat ca si posturile deblocate pana acum au fost ocupate cum nu trebuie", a mai spus ministrul.

Marius Sepi a spus ca trebuie gasite solutii si pentru oprirea exodului medicilor si asistentilor medicali. El a precizat ca prin acordul incheiat cu noul ministru se doreste obtinerea unor garantii foarte clare ca dialogul va continua in asa fel incat solicitarile Federatiei Sanitas sa poata fi rezolvate.

Sursa foto: Medic si pacienta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri