Guvernul a decis sa modifice prin ordonanta de urgenta Legea educatiei, conform solicitarii Curtii Constitutionale (CC), astfel incat examenul de titularizare sa poata avea loc pentru un numar total de 3.242 profesori.

"Avem o ordonanta de urgenta, in baza unei decizii a Curtii Constitutionale, in asa fel incat 3.242 de profesori sa poata sa dea examenele de titularizare, altfel nu puteau. Prin ordonanta de astazi, sa le transmitem oamenilor sa stea linistiti, ca au voie", a anuntat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern, in fata presei, scrie Mediafax.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a precizat, la randul sau, ca procedura de titularizare era in desfasurare, dar prin decizia 106/2014, publicata in Monitorul Oficial in 3 aprilie, Curtea Constitutionala a solicitat clarificarea articolului 253 din Legea educatiei.

Scopul ordonantei de urgenta adoptate de Guvern este clarificarea articolului, conform solicitarii Curtii, astfel incat sa nu fie blocata procedura de titulrazare, a spus Pricopie.

Sursa foto: Profesoara, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri