"Avraham a pierdut 300.000 de euro la acest contract", asa s-a aparat primarul Constantei, Radu Mazare, la iesirea din arest.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat miercuri seara, la iesirea din arest, ca banii pusi in contul lui de Elan Schwartzenberg au reprezentat o datorie preluata de acesta de la "un grec" si ca in acest dosar nu a existat niciun denuntator si nu s-a dat nicio mita.

Intrebat in ce relatie este cu Elan Schwartzenberg si ce reprezentau banii ce ar fi fost pusi de acesta in contul sau, edilul a spus: "Elan este prietenul meu, e de notorietate lucrul asta. (...) Am imprumutat un grec, Elan a preluat creanta asta si mi-a pus banii in cont, fara sa ma anunte. (...) Fratele meu nu-l cunoaste pe Elan, el doar a venit la inaugurarea locuintelor sociale".

Avraham a pierdut 300.000 de euro la acest contract.

Pe de alta parte, edilul Constantei a descris relatia lui cu omul de afaceri Avraham Morgenstern drept una "de servici" si a subliniat, contrar celor precizate de DNA, ca in acest dosar nu a existat niciun denuntator si ca nu s-a dat nicio mita.

"Avraham a pierdut 300.000 de euro la acest contract (de construire a locuintelor - n.r.). Trebuie sa fii nebun sa pierzi 300.000 de euro si sa mai dai si spaga", a afirmat Radu Mazare, adaugand ca este mandru ca a construit, la preturi mici, locuintele sociale din cartierul "Henri Coanda".

Pe de alta parte, primarul Constantei a aratat ca, in opinia lui, "este inadmisibil" ca procurorul care a cerut arestarea lui sa fie acelasi cu cel care a facut acelasi demers in cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, propunerile respective fiind respinse de instanta. In acest context, el a spus ca va propune, "la partid", ca procurorilor sa le fie evaluata activitatea la final de an, inclusiv din punct de vedere al numarului propunerilor de arestare admise din totalul celor solicitate.

Mazare, in celula cu Rusanu: A sforait de m-a rupt in doua

Altfel, Radu Mazare a spus despre noaptea petrecuta in arest ca "nu a fost usor" si ca nu a prea putut sa doarma din cauza lui Dan Radu Rusanu. "A sforait de m-a rupt in doua", a explicat el, potrivit Mediafax.

Inainte de a se urca in masina, edilul le-a spus jurnalistilor ca pleaca in noaptea asta la Constanta si ca a renuntat la sejurul in Madagascar pe care il anuntase anterior.

Avraham Morgenstern, care a iesit din arest cu aproximativ 50 de minute inaintea lui Mazare, nu a vrut sa faca nicio declaratie. "Let me go! (lasati-ma sa plec - n.r.)", s-a rezumat el sa le spuna jurnalistilor.

Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri seara, ICCJ.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu este definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri