Lotul olimpic de matematica al Romaniei a cucerit sase medalii, dintre caredoua medalii de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz , la a 31-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 2 - 6 mai, in Bulgaria (Pleven).

Medaliile de aur, cu punctaj maxim, au fost obtinute de Ioan-Laurentiu Ploscaru (Colegiul National „Alexandru Lahovari” din Ramnicu Valcea) si Stefan Spataru (elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti, fost elev al Scolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” din Alexandria), laureat cu argint la editia anterioara.

Paul Musca, medaliat cu argint anul trecut, respectiv Viorel Andrei Bud si Marius Bocanu, ambii castigatori ai unor medalii de aur in 2013, au intrat in posesia medaliilor de argint. Toti cei trei elevi sunt in prezent inmatriculati la Liceul International de Informatica din Bucuresti, ei provenind, in ordine, de la Colegiul National din Iasi, Liceul Teoretic din Negresti-Oas si Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Pitesti. Medalia de bronz a fost obtinuta de Andrei Teodor Andronache, elev al Liceului International de Informatica din Capitala, fost elev al Scolii Gimnaziale din Sinesti, judetul Valcea.

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de prof. Marius Mainea de la Colegiul National „Vladimir Streinu” din Gaesti. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a fost prezent ca observator Radu Gologan, prof. univ. dr. la Universitatea Politehnica din Bucuresti si presedinte al SSMR.

La editia curenta a Olimpiadei Balcanice (competitie cu statut regional) au participat echipe din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre), precum si echipe din Azerbaidjan, Italia, Kazahstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tadjikistan, Turkmenistan, Marea Britanie si Uzbekistan (tari invitate), precum si echipa secunda a Bulgariei. Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum sase elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea de catre fiecare participant a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, intr-un interval de timp de patru ore si treizeci de minute.

Sursa foto: Medalie, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri