Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 4 si locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, in semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, dupa ce a trecut in sferturile de finala, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sarba Ana Ivanovici, favorita numarul 11 si locul 12 WTA.

Simona Halep a invins-o pe Ivanovici dupa o ora de joc. Dupa un inceput mai slab de meci, in care Ivanovici s-a desprins la 2-0, Simona a inceput sa-si revina. Beneficiind si de greselile nefortate ale jucatoarei din Serbia, Halep a capatat mai multa incredere si a pus stapanire pe partida, ea reusind sa castige consecutiv urmatoarele sase ghemuri. Nici macar sfaturile antrenorului Astfel, dupa aproximativ 27 de minute, Halep a reusit sa se impuna in prima mansa cu scorul de 6-2.

Edificator pentru primul set sta raportul greselilor nefortate, 14 in dreptul Anei Ivanovici si doar patru pentru Simona Halep. Raportul loviturilor castigatoare a fost 6-4 in favoarea jucatoarei din Serbia. Setul secund a inceput tot cu Halep la conducere, care a obtinut un break, insa imediat Ivanovici a castigat pe serviciul romancei. In cel de-al treilea ghem, Halep a reusit sa castige la 0 pe serviciul lui Ivanovici. Dupa ce fiecare sportiva si-a castigat propriul serviciu, Ivanovici a cerut pentru a doua oara in partida interventia antrenorului, insa nici de aceasta data sfaturile tehnicianului nu au avut efectul scontat pentru fostul lider WTA, Halep reusind sa se distanteze la 5-2 si incheind partida la prima minge de meci, potrivit Mediafax.

Ca si in primul set, Ivanovici a condus la capitolul lovituri castigatoare, 8-6, dar si la cel al greselilor nefortate 10-9. In urma acestei victorii, Halep si-a luat "revansa" pentru infrangerea din partida contand pentru Cupa Federatiei, care a avut loc la Bucuresti in ziua de Paste.

Simona Halep a fost sustinuta, vineri, din tribune de numerosi romani, intre care si fotbalistul echipei Getafe Ciprian Marica. Halep o va intalni in semifinalele turneului dotat cu premii in valoare totala de 3.671.405 euro pe jucatoarea ceha Petra Kvitova, a cincea favorita si locul 6 mondial, care a beneficiat in sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep si Petra Kvitova s-au mai intalnit o singura data, in finala turneului de la New Haven, in 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2. Pentru calificarea in penultimul act al competitiei, Halep va primi 390 de puncte WTA si un cec in valoare de 172.425 de euro.

Aceasta este a doua semifinala de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, dupa cea de la Indian Wells, din luna martie, pierduta de romanca in fata sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Sursa foto: Simona Halep/Shutterstock.com

Sursa foto: Simona Halep/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri