Aproximativ 140.000 de romani si bulgari au fost angajati in Marea Britanie in primele trei luni ale acestui an, dupa anularea la 1 ianuarie restrictiilor impuse pe piata muncii celor doua state UE, in scadere fata de ultimul trimestru al anului trecut, relateaza BBC News online.

Potrivit datelor Biroului National britanic pentru Statistica, citate de BBC, acest numar este mai mic cu 4.000 fata de cel intregistrat in ultimul trimestru din 2013, dar este cu 28.000 mai mare in comparatie cu cel inregistrat in primul trimestru al anului trecut.

La 1 ianuarie, romanii si bulgarii au obtinut aceleasi drepturi de a munci in Marea Britanie ca si cetatenii celorlalte state membre ale Uniunii. Guvernul nu a anuntat cati imigranti noi asteapta, in urma anularii restrictiilor, informeaza Mediafax.

Grupul de presiune Migration Watch a estimat ca in tara ar urma sa soseasca aproximativ 50.000 de imigranti romani si bulgari anual, iar UKIP, un partid eurosceptic si eurofob, a preconizat un "val urias" de imigranti. Secretarul-sef al Trezoreriei, Danny Alexander, apreciaza ca datele "dezmint alarmismul UKIP in legatura cu imigratia". "Numarul foarte modest de romani si bulgari care vin sa munceasca in Marea Britanie anul acesta contrasteaza puternic cu retorica inflamatoare de la inceputul anului", a subliniat el.

BBC comenteaza ca "valul urias" de imigranti nu a invadat tara, in mod clar, in primele trei luni din 2014, dar ca este prea devereme pentru a avea "imaginea de ansamblu" asupra acestei probleme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri