Guvernul se pregateste de inundatii pe Dunare si va solicita ajutorul Armatei in cazul in care problemele nu vor putea fi inlaturate cu ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politei, Apelor Romane si autoritatilor locale, a declarat premierul Victor Ponta, solicitand ministrului de resort sa fie pregatit.

"Azi nu este nevoie sa intervina, dar sa fie pregatita. Daca nu reusim cu fortele de la Politie, de la ISU, de la autoritati locale si Apele Romane, vom apela si la Armata", a spus Ponta la comandamentul pentru inundatii reunit la Guvern, conform Mediafax. El a aratat ca militarii au lucrat in aceste zile la Valcea, pentru amenajarea unor poduri in locul celor rupte de viituri.

Ministrul de resort, Mircea Dusa, a precizat ca armata, inclusiv o escadrila de elicoptere de la Timisoara, este pregatita sa intervina imediat in caz de nevoie. Duminica, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca debitul Dunarii va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secunda pana pe 22 mai, iar viitura va stationa 4-5 saptamani in Romania, existand un risc nu de depasire a digurilor, ci de rezistenta a acestora.

El a precizat ca nu se pune problema evacuarii de localitati si ca autoritatile sunt pregatite sa intervina cu un milion saci de nisipi si personal si echipamente inclusiv din judetele limitrofe celor dunarene vizate, urmand sa fie solicitat si sprijinul Armatei in caz de nevoie.

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare la inundatii

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si sprijinirea sinistratilor, precum o pompa de apa, paturi, apa si alimente, a anuntat premierul Victor Ponta. El a precizat ca a avut deja o discutie in acest sens cu omologul sau sarb.

Duminica, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca Romania va trimite Serbiei si, daca este nevoie, Bosniei ajutoare materiale pentru inundatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri