Premierul Victor Ponta, care a mers, sambata, intr-o scurta vizita la Hidrocentrala Portile de Fier I, a spus ca la acest moment situatia privind debitele pe Dunare este sub control si nu este nimic care sa ingrijoreze, dar ca nimeni nu trebuie "sa se relaxeze" sau "sa se culce pe o ureche".

Premierul Victor Ponta a mers, sambata la pranz, intr-o vizita scurta la Hidrocentrala Portile de Fier I, unde impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea a stat de vorba cu dispecerul de serviciu al hidrocentralei, multumindu-le angajatilor Hidroelectrica pentru ca au gestionat debitele pe fluviul Dunarea, pentru a preveni producerea inundatiilor in aval si amonte de barajul Portile de Fier, noteaza Mediafax.

"Vreau sa ii felicit pe oamenii de aici pentru ca aportul lor a fost foarte important, ca necazul din amonte sa nu se duca si in jos. Am vrut sa-mi spuna si sa aud direct de la ei ca situatia este sub control si ca important este sa colaboreze cu celelalte institutii ale statului si daca apar noi situatii de pericol sa putem sa le gestionam impreuna (...) Pana nu trece tot necazul nu se odihneste nimeni. Dansii mi-au spus ca situatia este sub control", a spus Ponta la Portile de Fier.

Ulterior, el a declarat, la Craiova, ca, chiar daca situatia este sub control, pana nu trec toate pericolele nimeni nu trebuie "sa se culce pe o ureche".
"Nu este nimic care sa ne ingrijoreze in acest moment, situatia este sub control, dar pana nu trec toate pericolele nu se relaxeaza nimeni. Dupa cate necazuri si distrugeri si pierderi de vieti omenesti au fost in Serbia, va dati seama ca trebuie sa fim extrem de atenti si de prudenti. Toti sub comanda vicepremierului Dragnea si-au facut datoria si ii felicit, dar spun ca pana nu trec pericolele cu viitura sa nu se culce pe o ureche", a mai afirmat Ponta.

Sambata, debitul Dunarii la intrarea in tara, la Bazias, era in scadere, fiind de 13.100 de metri cubi pe secunda, iar potrivit prognozei hidrologilor in 30 mai debitul fluviului va ajunge la 10.400 de metri cubi pe secunda, media multianuala pentru aceasta perioada fiind de 7.000 de metri cubi pe secunda. In noaptea de 16 spre 17 mai, reprezentantii Hidrolectrica au golit lacul de acumulare din amonte de barajul Portile de Fier, in urma prognozelor care indicau un debit al Dunarii de 13.500 de metri cubi pe secunda. Autoritatile estimau ca o viitura pe Dunare ar fi urmat sa ajunga la Portile de Fier in jurul datei de 22-23 mai, cand era prognozat si varful debitului la intrarea in tara a fluviului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri