Fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, ramane in inchisoare, dupa ce contestatia in anulare privind condamnarea din dosarul transferurilor de jucatori a fost respinsa, vineri, de Curtea de Apel a Capitalei, decizia fiind definitiva.

Contestatia lui Stoica a fost luata in discutie la 23 mai, cand acesta a spus ca a ajuns sa fie "disperat" ca urmare a condamnarii din dosarul transferurilor, precizand ca familia sa, respectiv sotia si fiica, se intretine din pensiile parintilor sai.

"Stiu ca justitia nu are o latura sociala, umana, dar condamnarea mea condamna familia, care traia aproape in exclusivate din veniturile mele - substantiale, dar justificate. (...) Familia mea traieste din pensiile parintilor mei de 80 si 77 de ani", a mai spus Stoica, din boxa condamnatilor, potrivit Mediafax.

Mihai Stoica a mai declarat in fata instantei ca pedeapsa "a fost data cu rea-credinta" si ca se gandeste chiar sa reclame Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Nu mi s-a aplicat niciodata legea mai favorabila. Nu inteleg de ce acea pedeapsa nu a fost data cu suspendare. (...) Aceasta instanta (CAB - n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, stiind foarte bine ca o speta identica a dat castig de cauza condamnatului, obligand Italia sa plateasca despagubiri. Este indubitabil ca voi avea castig de cauza la CEDO", a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de alta parte, el si-a exprimat supararea ca nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauza ca Penitenciarul Rahova nu are in grila de cablu TV postul care a transmis meciul. "Echipa pe care am condus-o a castigat titlul, iar eu n-am putut sa vad meciul (Steaua - Otelul, disputat marti - n.r.) la televizor. Peste cateva ore, echipa mea disputa finala Cupei Romaniei, iar eu sunt in penitenciar", a spus Mihai Stoica.

In sala de judecata a fost prezenta atunci si fiica lui Stoica, aceasta sarindu-i in brate, plangand, la finalul procesului. Initial, jandarmii au incercat sa o opreasca, insa completul de judecatori i-au permis sa intre in contact cu tatal sau.

Mihai Stoica isi executa pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani si sase luni de inchisoare, in regim inchis, la Penitenciarul Rahova. In 14 mai, Judecatoria Sectorului 5 a respins o cerere a acestuia de schimbare a regimului de executare a pedepsei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri