EPODE International Network, cea mai extinsa retea de prevenire a obezitatii la nivel mondial, a anuntat lansarea unui proiect cu scopul de a spori eforturile pentru prevenirea obezitatii in randul copiilor din Europa. Proiectul OPEN va sustine 11 initiative comunitare care vor beneficia de sprijin specific in vederea extinderii activitatilor pentru reducerea ratei obezitatii infantile pana in 2016. Romania este parte din proiect.

Acest proiect isi propune sa ajute aproximativ patru milioane de oameni din comunitati din intreaga Europa, inclusiv 975.000 de copii si adolescenti, pentru a alege si a mentine un stil de viata activ si sanatos. In acest moment, in Europa, unul din trei copii de 11 ani este supraponderal sau obez.

„In cadrul EPODE International Network consideram ca cea mai promitatoare metoda de combatere a obezitatii la varsta copilariei este utilizarea unei abordari la nivelul comunitatii, mobilizarea tuturor factorilor de interes, atat din sfera publica, cat si din cea privata, de la reprezentanti politici, la forte de pe teren. Din acest motiv, in ultimii 20 de ani, ne-am concentrat eforturile asupra modului in care putem aduce laolalta toate sectoarele in vederea crearii si livrarii de programe locale care sa faca o diferenta reala in beneficiul familiilor incluse in program. Ne bucuram ca putem sprijini proiectul OPEN si ca putem ajuta sute de mii de copii sa obtina un stil de viata sanatos si activ pana in 2016", a declarat Jean-Michel Borys, director si secretar general EPODE International Network (EIN).

Pe parcursul urmatorilor trei ani, proiectul OPEN va sustine programe si initiative derulate in Belgia, Cipru, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Suedia, Franta, Grecia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Spania. Multe dintre aceste programe au fost structurate in baza modelului EPODE care are ca obiectiv prevenirea obezitatii in randul copiilor prin implementarea de programe la nivel local care stabilesc norme si conditii care ii ajuta pe copii sa beneficieze de o alimentatie sanatoasa, timp de joaca activa si recreere.

Programul din Romania integrat si sprijinit de OPEN este Miscarea Nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS in martie 2011. Pana in acest moment, au fost angrenati in proiect peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane - public larg.

Proiectul OPEN este co-finantat de EPODE International Network printr-un grant oferit de Fundatia Coca-Cola. De asemenea, Fundatia Coca-Cola sprijina si implementarea metodologiei EPODE in Europa printr-o serie de fonduri suplimentare.

Sursa foto: Copil obez, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri