Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat, miercuri, cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la Roland Garros, dupa ce a invins-o, cu 6-2, 6-2, pe tenismena rusa Svetlana Kuznetova, numarul 28 WTA si cap de serie 27.

Simona Halep a inceput meciul cu un break, apoi si-a fructificat serviciul si a dus scorul la 2-0. Kuznetova a revenit si a egalat, 2-2, insa romanca a castigat patru ghemuri la rand si a incheiat setul cu 6-2 in 33 de minute. Dupa primul set, Kuznetova a cerut time out medical, pentru o accidentare la coapsa stanga, relateaza Mediafax.

Al doilea set a inceput foarte echilibrat, tot cu rusoiaca la serviciu. Simona Halep a ratat o minge de break, apoi Kuznetova a reusit sa castige ghemul. Halep a intampinat si ea dificultati in a-si fructifica avantajul serviciului, dar a reusit sa egaleze, 1-1. Jucatoarea romana a obtinut un break in ghemul 3, inca unul la 3-1, dar imediat si-a pierdut serviciul, scorul devenind 4-2. Ea a mai castigat doua ghemuri la rand si a pus capat meciului dupa inca un 6-2 in setul secund si o ora si 19 minute de joc. Calificarea in semifinale este recompensata cu 780 de puncte WTA si 412.500 de euro.

Pentru un loc in finala, Halep va juca impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28, care s-a calificat, miercuri, in semifinale, dupa ce a invins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorita a competitiei si locul 11 WTA. Halep si Petkovici s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, scorul fiind de 2-1 in favoarea romancei, care a castigat ambele partide disputate in 2013, una dintre ele in finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania dateaza din 2009. Daca se va califica in finala, Simona Halep va ocupa incepand de luni locul 3 WTA, cea mai inalta pozitie a unei jucatoare de tenis din Romania.

In cealalta semifinala se vor intalni rusoaica Maria Sarapova, cap de serie numarul 7, si canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorita a competitiei.

Cititi si Generatia Simonei Halep: ce sanse avem la un nou val de lideri in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri