Banii nu aduc fericirea pentru americani, majoritatea cetatenilor din SUA fiind multumiti cu un salariu situat mult sub nivelul celui incasat de un manager. Mai mult de jumatate dintre acestia spun ca s-ar declara fericiti daca ar castiga 100.000 de dolari pe an, arata un sondaj realizat de ORC International, publicat de CNN Money.

Potrivit sondajului, aproape un sfert dintre cei chestionati au spus ca un venit situat intre 50.000 si 75.000 de dolari pe an le-ar asigura confortul. Acest rezultat confirma un studiu realizat de Universitatea Princeton, care a aratat ca starea de bine creste odata cu venitul, insa se stabilizeaza la suma de 75.000 de dolari. Dincolo de acest nivel, fericirea este asigurata de alti factori.

Dintre cei care nu pun pret pe situatia materiala, 10% au spus ca le-ar ajunge un venit anual de 30.000 de dolari, iar 6% au spus ca banii nu aduc fericirea, fara a indica o anumita suma pe care ar dori sa o castige.

La polul opus, 23% dintre totalul respondentilor au indicat “pretul fericirii” intre sumele de 100.000 si 200. 000 de dolari pe an.

Studiul realizat de CNN Money a fost condus de agentia de cercetare ORC International. Concluziile sunt formulate pe baza raspunsurilor date de 1.003 cetateni adulti din America.

Sursa foto: Om fericit si ploaie de bani/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri