Ministerul pentru Societatea Informationala a decis, vineri, revocarea a cinci din cei sase membri ai Consiliului de Administratie al Postei. Motivul acestei decizii a fost aprobarea de catre acestia a unul act aditional la contractul colectiv de munca prin care vor fi majorate salariile, precizeaza surse apropiate situatiei.

"A ramas doar reprezentantul Fondului Proprietatea si a fost demisa partea CA-ului care a aprobat actul aditional la contractul colectiv de munca prin care s-au majorat salariile. A fost numit un Consiliu de Administratie provizoriu din care, pe langa reprezentantul FP, fac parte printre altii Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB - n.r.) si Dante Stein (fost consilier al premierului Ponta - n.r.). Presedintele noului Consiliu va fi ales intr-o prima sedinta de CA", au afirmat sursele citate, informeaza Mediafax.

Astfel, au fost revocati Adrian Apolzan (presedinte CA), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stanesc, iar reprezentantul Fondului Proprietatea Adrian Cighi se regaseste in noua componenta a Consiliului. Anterior, surse au declarat ca directorului general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, i-a fost propus postul de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Posta Romana.

Managementul Postei Romane si sindicatul au incheiat in urma cu aproape doua saptamani un protocol care prevede o crestere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare conditionata de cresterea veniturilor companiei, de limitele prevazute in buget si de procesul de normare a activitatii, astfel ca protestele salariatilor au incetat.

Astfel, pentru angajatii din clasele 0-21, salariul va creste cu 50 lei brut incepand cu 1 august, urmand o majorare de 100 lei brut incepand cu 1 octombrie, iar pentru angajatii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut incepand cu 1 octombrie.

Sporuri salariale si imbunatatirea conditiilor de munca, in plan

De asemenea, protocolul vizeaza angajarea de salariati pe posturile vacante, conform rezultatelor normarii in curs de desfasurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite si consumabile, achizitionarea de uniforme pentru postasi si alte masuri menite a imbunatatii conditiile de munca ale angajatilor companiei. Masurile mentionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri facute atat de managementul CNPR, cat si de reprezentantii sindicatului.

Cresterile salariale vor fi operate in conformitate cu legislatia in vigoare si cu aprobarea Ministerului Finantelor Publice, la prima rectificare bugetara. Posta Romana este de sase luni pe profit, iar profitul operational pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de 5.687 de unitati si 27.305 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Posta avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011, potrivit datelor din bilantul Postei. In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri