Experienta in fata tineretii, asa se prezinta finala feminina de la Roland Garros de sambata, intre starul rus Maria Sarapova si tanara romanca Simona Halep, avida de succes, se arata in materialul agentiei France Presse inaintea ultimului act de la Paris.

Sarapova, 27 de ani, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titrata in 2012, finalista a treia oara consecutiv, "Tarina" este o mare vedeta atat pe teren cat si in afara lui, anunta Mediafax.

Ea face parte din cele sapte jucatoate care au castigat, pana in prezent, toate turneele de Grand Slam. Ea s-a impus la Wimbledon in 2004 la doar 17 ani, apoi la US Open (2006), la Australian Open (2008) si pe zgura pariziana in urma cu doi ani.

Vedeta in publicitate, femeie de afaceri in fruntea un firme de bomboane (Sugarpova), Sarapova este sportiva cel mai bine platita de pe planeta, conform Forbes.

Halep, care disputa prima sa finala de Grand Slam, este o nou venita si reprezinta la 22 de ani viitorul tenisului feminin. Traiectoria sa fulgeratoare i-a consolidat reputatia.

In decurs de un an, jucatoarea din Constanta, la malul Marii Negre, a reusit o mare urcare in clasament, trecand de la locul 57 la locul 4. Indiferent de rezultatul finalei, ea va ocupa locul trei in topul WTA.

Potrivit AFP, Halep, tacticiana fara pereche pe teren, care isi construieste punctele uzand adversarele, a castigat sapte titluri in 13 luni si doar americanca Serena Williams, regina WTA, a facut mai multe.

Sfertfinalista la Australian Open, ea a avansat impresionant la Roland Garros, fara sa piarda vreun set, lasand sa-i scape doar 30 de ghemuri (o medie de cinci pe meci).

In schimb, AFP reaminteste ca Sarapova a fost nevoita sa lupte mai mult pentru a ajunge in finala si si-a folosit pe deplin resursele mentale pentru a le elimina pe Samantha Stosur, Garbine Muguruza si Eugenie Bouchard. De fiecare data rusoaica a pierdut primul set si a stiut sa revina datorita psihicului sau de luptatoare. "Cand ma vad intr-o astfel de situatie, cand nu joc bine sau sunt condusa, pur si simplu refuz sa abandonez, pentru ca muncesc mult prea mult pentru a pierde un meci", a explicat Sarapova, care a reusit sa revina dupa ce a fost condusa de opt ori in acest sezon.

In fata lui Halep, pe care a invins-o de trei ori in atatea meciuri, longilina (1,88 m) si eleganta Sarapova va putea miza pe experienta, dar va trebui sa-si imbunatateasca serviciul, care a tradat-o in semifinale (9 duble greseli).

Intre sportiva rusa, care loveste puternic, si romanca, muncitoare neobosita, confruntarea se anunta palpitanta.

Invinsa de Sarapova la Madrid in mai, dupa ce a castigat primul set, romanca viseaza la revansa. "Incepusem bine, am fost rapida si deschideam bine unghiurile. Insa ea a revenit foarte bine si a lovit foarte puternic. Va trebui sa fiu agresiva, sa joc rapid si sa-mi pastrez calmul", a declarat Halep, care spera sa mearga pe urmele managerului sau, Virginia Ruzici, singura jucatoare din Romania care s-a impus la Roland Garros (1978) pana in prezent.

"Ea isi merita locul. Este o jucatoare constanta, ceea ce reprezinta o mare calitate. Insa eu voi da totul si voi lupta pana in ultimul moment", a afirmat Sarapova.

Cu aceasta opozitie a stilurilor, AFP spera ca finala feminina de la Roland Garros sa se dispute in trei seturi, lucru care nu s-a mai inamplat din 2001. In acea vreme, americanca Jennifer Capriati s-a impus in fata belgiencei Kim Clijsters.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, si Maria Sarapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7, isi vor disputa finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, sambata, de la ora 16.00, pe arena centrala Philippe Chatrier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri