ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila a inaugurat, sambata, 14 iunie, padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania. Aceasta a fost plantata in 2010 prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – Adopta un copac!” si apoi ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv.

Evenimentul de inaugurare, in premiera in tara noastra, a avut loc in comuna Dragos-Voda, in vecinatatea proaspetei paduri. Partenerul principal al evenimentului a fost Kompact Grid.

Padurea de la Dragos-Voda este prima padure infiintata de un ONG din Romania si este realizata exclusiv din fonduri private. Asociatia ViitorPlus, alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public. Acum, pe aceasta suprafata se afla o padure care a atins stadiul de masiv, conform constatarii facute de ingineri silvici. Padurea nu mai are nevoie de ingrijiri (prasile, completari) pentru a creste, urmand insa sa fie monitorizata pentru inca 10 ani.

Mereu am spus ca noi, la ViitorPlus, nu doar plantam, ci impadurim. Si ne-am tinut de cuvant! Cu ajutorul sponsorilor, voluntarilor si a comunitatii locale, la Dragos-Voda am plantat si ingrijit niste puieti care astazi formeaza o adevarata padure!” a spus Teodora Palarie, managerul programului de impaduriri al asociatiei ViitorPlus.
Ne bucuram sa contribuim la dezvoltarea proiectului „Padurea Copiilor" si sa fim parteneri la un eveniment care marcheaza o mare reusita in domeniul protectiei mediului la noi in tara. Este o asociere fireasca cu actiunile pe care le intreprinde Kompact Grid pe piata romaneasca in domeniul energiilor regenerabile, fiind vorba despre implicarea intr-un proiect cu impact pe termen lung si cu beneficii reale atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator.” a afirmat Cristina Costache, directorul executiv Kompact Grid.

Evenimentul de inaugurare a padurii a avut loc sambata, 14 iunie 2014, in comuna Dragos-Voda din Judetul Calarasi, in apropierea kilometrului 86 de pe Autostrada Soarelui, chiar langa noua padure. Au fost prezenti membrii comunitatii locale si voluntarii ce au contribuit la plantarea si ingrijirea padurii alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, locale si regionale, care au venit sa taie panglica inaugurarii padurii, printre care si Doina Adriana Pana, Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura din cadrul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ion Radu Aurel, primarul Comunei Dragos-Voda, si George Iacob, prefectul judetului Calarasi.
Programul zilei a cuprins festivitatea de inaugurare a padurii unde au fost implicati si copiii din comuna Dragos-Voda, care au sustinut recitaluri de dans traditional si modern, conferinta de presa si interviuri, urmate de activitati informative si interactive pentru invitati (ateliere educationale pe teme de mediu – pictura pe sacose de bumbac, pe pietre, activitati sportive, muzeul padurii, laughter yoga etc.).
Parteneri ai evenimentului de inaugurare a padurii au fost Kompact Grid, Societatea Romana de Radiodifuziune, Coca-Cola Romania, People for Sport, Ecoxtrem si Consiliul Local Dragos-Voda, Calarasi.

Padurea Copiilor este programul ViitorPlus care are ca scop impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei si care si-a propus plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou nascut din tara. In cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat si ingrijit 37 de hectare de padure, dintre care 8 au ajuns la stadiul de masiv. Programul de impaduriri va fi cauza de mediu la evenimente sportive in anul 2014, dintre care amintim Unicredit Leasing Transmaraton si Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri