Personalul didactic de predare, conducere, indrumare si control va putea iesi la pensie, la cerere, in anumite conditii, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege, a anuntat Guvernul, care a aprobat, joi, o ordonanta de urgenta in acest sens.

Ordonanta modifica, potrivit Guvernului, si durata invatamantului profesional si reglementeaza probleme privind organizarea invatamantului postliceal, constituirea si conducerea consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, modalitatea de organizare si desfasurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante in invatamantul preuniversitar de stat, dar si de norma didactica a personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar.

La inceputul sedintei de joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca regimul sistemului de educatie va fi modificat astfel incat lucrurile nedrepte comise impotriva profesorilor sa fie corectate, scrie Mediafax.

Agentia Mediafax a anuntat, saptamana trecuta, citand surse oficiale, ca Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime in munca de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, si intentioneaza sa reduca si varsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I.

Sursele au precizat ca, daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fara insa sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri