Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat calificarea in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a fost invinsa, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 13 WTA si cap de serie numarul 13, in penultimul act al competitiei.

jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 3 si locul 3 WTA, a declarat, joi, dupa ce a ratat calificarea in finala de la Wimbledon, ca a fost dificil sa continue meciul cu Eugenie Bouchard dupa ce s-a accidentat la glezna si a precizat ca nu avea cum sa castige aceasta partida. "Mi-am sucit glezna si apoi a fost dificil sa mai continui. Pe moment am simtit o mare durere, dar in timp a mai trecut. Oricum, nu am putut sa imping in picioare. Dupa accidentare, primul serviciu a fost mult mai slab. In tie-break am servit bine pana la 3-2, dar apoi ea a avut putina sansa, a ajutat-o si banda fileului. Bouchard apoi a jucat foarte bine. Tie-break-ul a fost momentul cheie al partidei, dupa ce l-am pierdut nu am mai putut sa ma concentrez. Bouchard a fost avantajata de suprafata de joc. A putut sa stea in spatele terenului si sa loveasca puternic si rapid, mai ales ca a avut si incredere. Este o foarte buna jucatoare si in curand va ajunge foarte sus", a spus Halep, informeaza AFP.

Simona Halep considera ca a avut putin timp de refacere dupa Roland Garros: "Am dat tot ce am putut, dar in al doilea set mi-am pierdut energia si nu cred ca a-si fi putut castiga acest meci. Acest lucru s-a intamplat si pentru ca sunt putin obosita. Dupa turul trei am resimtit niste dureri musculare, iar dupa Roland Garros am avut putin timp de recuperare. Dar sunt bucuroasa ca am reusit cea mai buna performanta a mea la Wimbledon. Nu pot fi trista. Dupa o saptamana de pauza cred ca voi fi din nou la suta la suta".

Halep a inceput mai bine ca in partida precedenta, cu Sabine Liscki, si a reusit break-ul in ghemul al treilea al meciului, dar canadianca a replicat imediat si a castigat si ea pe serviciul romancei.

La mingea de rebreak a adversarei, Halep a facut o entorsa, dupa ce a alunecat si piciorul stang i s-a blocat in teren. Ea a fost nevoita sa ceara time out medical, pentru a i se aplica un bandaj la incheietura gleznei, apoi a revenit pe teren. Afectata de dureri, jucatoarea din Constanta a incercat sa scurteze durata schimburilor de mingi. In replica, Bouchard a ales sa o plimbe pe romanca pe toata latimea terenului. Halep a rezistat ritmului, ajutata fiind si de lipsa de precizie a loviturilor adversarei (15 greseli in set). Usor, usor, rigiditatea in miscare a jucatoarei romane a scazut. Cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul, astfel ca s-a ajuns in tie-break. La scorul de 3-2 pentru Halep, unei spectatoare din tribune i s-a facut rau si arbitrul Kader Mouni a oprit meciul si cerut asistenta organziatorilor. Partida a fost reluata dupa cateva minute.

Halep a condus cu 4-2, Bouchard a intors scorul la 6-4 in favoarea ei si apoi a inchis setul cu 7-5 in tie-break, dupa 60 de minute. Si setul al doilea a inceput cu doua ghemuri in care ambele sportive si-au castigat serviciul. Insa jocul canadiencei a crescut in precizie, astfel ca ea a obtinut break-ul la 1-1, apoi a dus scorul la 3-1. Ezitanta la serviciu in continuare, Simona Halep a cedat inca un break, iar Bouchard a ajuns la scorul de 5-1. Jucatoarea nascuta la Montreal a ratat trei mingi de meci pe serviciul romancei, a mai irosit inca doua pe propriul serviciu, dar a fructificat-o pe a sasea, si a castigat setul, cu 6-2, si meciul dupa o ora si 34 de minute.

In finala, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sambata, impotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 6. Simona Halep este prima jucatoare din Romania care se califica in semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depasit astfel performanta Virginiei Ruzici, calificata in sferturile de finala, in 1978 si 1981.

Calificarea in semifinale este recompensata cu 440.000 de lire sterline si 780 de puncte WTA. In cazul in care ar fi ajuns in ultimul act pe iarba londoneza, romanca ar fi ocupat de luni locul 2 WTA. Simona Halep a reusit in acest an sa atinga sferturile de finala la Australian Open, finala la French Open si semifinalele la Wimbledon. Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va avea loc in perioada 25 august - 8 septembrie, la New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri