Universitati private britanice incearca sa recruteze studenti din Europa, din cauza declinului demografic, a declarat un oficial de rang inalt in domeniu, notand ca sunt recrutati deja numerosi studenti din Romania, atrasi de perspectiva unor viitoare angajari, relateaza site-ul The Sunday Times.

Potrivit site-ului publicatiei, directorul Biroului pentru Acces Egal (OFA) Les Ebdon a declarat ca "este evident ca va exista o incercare de a recruta mai mult din UE", in contextul in care limita impusa asupra locurilor umeaza sa fie anulata anul viitor. "Avand in vedere declinul demografic din aceasta tara, universitatile se vor uita pe piata UE, unde este un numar mare de studenti, multi absolventi din UE dandu-si de asemenea seama ca oportunitatile de angajare sunt mai bune in aceasta tara", a subliniat Ebdon, in pofida faptului ca institutiile se tem ca acestia nu vor putea sa restituie imprumuturile acordate, relateaza Mediafax.

"In pofida faptului ca aceasta cota nu a fost anulata, putem sa observam ca furnizorii privati recruteaza deja si raporteaza un numar important de studenti din Romania", a adaugat directorul OFA. Un numar de universitati, ca cea din Bristol, Imperial College London sau cea din Manchester efectueaza deja recrutari in Romania, dar si in Bulgaria, potrivit The Sunday Times.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri