Samuel Maris, unul dintre cei mai talentati pilieri ai rugby-ului romanesc, a implinit 29 de ani. Si ce ocazie poate fi mai potrivita decat o aniversare pentru a rememora cele mai importante borne ale unei cariere de success.

Nascut in inima Ardealului in 1985, la Cluj Napoca, Samuel a deprins pasiunea pentru rugby la U Cluj – juniori in anul 2000, urmand ca in 2003 sa debuteze la echipa de seniori a U Cluj, castigand cu aceastia Cupa Romaniei in acelasi an.

A avut nevoie de doar cativa ani pentru a atrage atentia asupra lui, luand drumul Bucurestiului pentru a semna contractul cu echipa CSA Steaua, moment in care a debutat si la echipa nationala de rugby a Romaniei, Stejarii.

Toamna anului 2010 , nu a fost foarte prietenoasa cu internationalul Samuel Maris, acesta suferind o accidentare grava la picior, care l-a facut sa piarda Campionatul Mondial din Noua Zeelanda.

Asa cum Nodul Gordian nu a putut fi taiat, tot la fel si Samuel Maris nu s-a lasat invins, urmand mai departe drumul Banatului, la RCM MVT UVT, unde il asteptau doua titluri de campion in 2012 si 2013.

Desi francezii din PROD D2 au incercat sa il retina la CAP Perigeux , unde devenise pilierul preferat al Bordeaux-ului ( august 2011-iunie 2012), acesta a ales sa se intoarca la echipa sa, RCM MVT UVT , alaturi de care este campion en-titre.

Samuel Maris a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Babes Bolyai, fiind masterand la Management si Marketing Sportiv .

Intr-un interviu acordat pentru wall-street.ro, aceasta declara ca doreste sa sa inscrie si la cursurile EMBA in Management la Tiffin University, dupa finalizarea masteratului, specificand ca sustine aforismul latin: “Mens sana en corpora sano”( Satire X of the Roman poet Juvenal (10.356)).

Adora sa petreaca timpul liber cu familia, colegii si prietenii in mijlocul naturii .”Chiar in acest weekend am fost plecat la nunta colegului si prietenului meu, Vasile Rus, la Sangeorz Bai, Bistrita.Zona este de o frumusete cum rar se mai vede in aceste timpuri , iar nunta a fost exceptional realizata intr-un stil traditional al locului”.

Pe langa cariera sportiva de success, Samuel este si un bun manager, detinand o mica ferma la Cluj si o companie de spatii verzi cu sedii in Cluj si Timisoara.

“ Provin dintr-o familie frumoasa si numeroasa. Am fost crescuti de catre bunici si invatati de mici ca “pamantul si natura sunt aur”, cum spunea bunica mea. Iubesc natura, agricultura, animalele, iar cand doresc sa ma realaxez , imi place sa “ma pierd” in gradina sau “fug” pana la Cluj la ferma..”

“Ferma am infiintat-o in urma cu patru ani, cu scopul de a avea produse alimentare bio, pentru familie si prieteni.In timp, a devenit o mica afacere prospera pe care o pot gestiona cu usurinta de la distanta”.

“Compania de spatii verzi ,Sam’s Green, am infiintat-o in urma cu doi ani “, isi aminteste aceasta zambind. “Am infiintat-o atunci cand iubita mea, Liana Marin, s-a vazut nevoita sa ma scoata din gradina, pentru a participa la evenimentele la care eram invitati. De mic am fost pasionat de gradinarit si ma bucur ca acum pot imbina pasiunea cu utilul , prin aceasta companie.Ne dorim sa crestem, sa oferim si mai multe locuri de munca, sa ajutam eco-sistemul prin protejarea naturii. Anul aceasta avem ca target cresterea ciferi de afaceri cu minim 25%”.

Intrebat ce cadouri a primit de ziua sa si cum a sarbatorit-o, acesta ne-a raspuns razand: “Am primit cel mai surprinzator cadou de la familie: mi-am serbat ziua de nastere impreuna cu familia, dupa 15 ani.Sora mea, Ligia , face niste prajituri bio,cum nu gasesti niciunde in tara iar nepotii mei, mi-au oferit felicitari unicat , hand-made, realizate chiar de ei.

Probabil cel mai frumos cadou al rugbyst-ului , ar fi castigarea cupei si a campionatului, si anul acesta.

Samuel Maris, ramane unul dintre cele mai importante nume din rugby-ului romanesc iar recentele investitii in companiile sale, ii vor creste si mai mult anvergura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri