Un roman sadea a ajuns primar in Germania, tara cunoscuta pentru nationalism si pentru atitudinea rezervata fata de straini. Printre atuurile lui Stefan Guzu s-au numarat apropierea de comunitatea care l-a ales si proiectele pe care le pregateste pentru comuna Ivenack, unde se afla unii dintre cei mai batrani stejari din Europa.

Stefan Guzu este un roman care si-a implinit visul de a fi politist in Germania si care, datorita inimii sale mari si a implicari in tot felul de proiecte sociale, a castigat increderea nemtilor. Oamenii l-au ales, anul acesta, primar in comuna Ivenack, unde vietuiesc cei mai batrani stejari din Europa.

Familie cu 13 copii

Guzu are 47 de ani si provine din cea mai numeroasa familie din comuna bistriteana Poiana Ilvei, o localitate pitoreasca de munte de la poalele Rodnei. Stefan Guzu este al patrulea dintre cei 13 copii. Tatal sau, pe care il cheama tot Stefan, are acum 67 de ani si este mandru de cei noua baieti si de cele patru fete care i-au daruit, in total, 17 nepoti. Aproape 50 de ani a muncit la cariera de piatra din comuna. Niciunul dintre cei 13 copii nu l-a urmat la cariera de piatra, pentru ca domnul Guzu a tinut ca toti sa invete carte. Sapte dintre copiii sai s-au stabilit in alte tari: trei in Italia, doi in Anglia, unul in Spania si unul in Germania. Sase dintre copii inca se mai afla in tara: unul la Timisoara, iar cinci - in localitati din judetul Bistrita-Nasaud.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri