Motorul de cautare Google si-a modificat, luni, logoul, pentru a sarbatori 193 de ani de la nasterea poetului Vasile Alecsandri.

Google si-a modificat logoul de pe pagina de start a google.ro pentru a-l aniversa pe Vasile Alecsandri, poet, om politic, membru fondator al Academiei Romane, personalitate marcanta a Moldovei si apoi a Romaniei de-a lungul intregului secol al XIX-lea. Creatia logoului dedicat lui Vasile Alecsandri este semnata de artistul Roman Tolici, informeaza Mediafax.

In logoul dedicat lui Vasile Alecsandri, imaginea acestuia apare suprapusa peste literele cuvantului "Google". Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens. In galeria logourilor dedicate Romaniei in ultimii ani s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Emil Racovita, Maria Tanase, Martisorul si Ziua Nationala a Romaniei.

Primul doodle - o reprezentare ocazionala a logoului Google afisata pe prima pagina a motorului de cautare - a aparut in 1998, cand fondatorii Google Larry Page si Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada si au pus emblema festivalului in spatele logoului Google pentru a anunta utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada. De atunci au fost create peste 1.000 de doodle-uri pentru paginile de start ale Google din intreaga lume.

Vasile Alecsandri (21 iulie 1821 - 22 august 1890) a fost un prolific poet, dramaturg, folclorist, politician si diplomat roman, membru fondator al Academiei Romane. In 1854 aparea, sub conducerea sa, revista Romania literara, iar in 1881 primea Premiul Academiei pentru Literatura. A jucat un rol esential nu doar pe scena politica, ci si pe cea culturala, fiind, printre multe altele, membru onorific al societatii Junimea. Este autorul celebrului ciclu de comedii al "Chiritelor" ("Chirita in provintie", "Chirita in voiagiu", "Chirita in balon") si al mai multor volume de poezii, printre care cunoscutele "Pasteluri". A scris, de asemenea, proza, articole in periodicele vremii si drame, conform site-ului editurii Art.

Sursa foto: Google.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri