Lucrarile de constructie a complexului sportiv Academia de tenis se vor finaliza la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat, marti, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Contractul de proiectare si executie a fost semnat cu Asocierea SC Unicon SA si SC Asix Design SRL.

"Academia de Tenis este continuarea constructiei infrastructurii sportive promise. Terminarea acestui obiectiv inseamna ca adaugam la infrastructura interna civilizata inca ceva. Vrem sa atingem cotele europene de civilizatie. Sper ca peste doua luni de zile, cel putin constructorul sa finalizeze lucrarea", a declarat primarul Sorin Oprescu, dupa vizita la santierul din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", noteaza Mediafax.

Vrem sa atingem cotele europene de civilizatie

Contractul de proiectare si executie a fost semnat cu Asocierea SC Unicon SA si SC Asix Design SRL, prin proiect propunandu-se realizarea a sase terenuri de tenis, cuplate doua cate doua, precum si a doua cladiri anexa, care sa adaposteasca majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. Potrivit primarului general, cele sase terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud, pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului.

"Se prevad trei tipuri de suprafete de joc, respectiv zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare doua terenuri", a mai aratat Sorin Oprescu. Valoarea totala a contractului este de 4.532.710,70 lei fara TVA, durata acestuia fiind de sase luni.

"In total exista sase grupari de gradene a cate trei randuri de scaune, ce totalizeaza 1.152 de locuri. Pe primul rand de gradene, pe zona centrala s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat. Intre terenuri, pe latura scurta exista circulatii cu latimea de 6,30 metri. Corpul principal de cladire, aflat la intrarea in academie, contine o zona de lobby cu receptie si mic magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar si depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare si dusuri, cabinet medical si grupul sanitar pentru clienti si personal. Cafeteria beneficiaza de o terasa exterioara, acoperita, generoasa si deschisa spre terenurile de tenis si circulatie pietonala", a declarat directorul Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca.

In ceea ce priveste construirea Arenei Multifunctionale, tot in Complexul "Lia Manoliu", pe un teren de 4,5 hectare, primarul Sorin Oprescu a spus ca, in prezent, se deruleaza procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea constructorului. Valoarea estimata a acestui obiectiv este de 290 milioane de lei, fara TVA.

In asteptarea castigatorului licitatiei

"Saptamana aceasta se termina licitatia, o sa avem un castigator si, daca nu exista contestatie, o sa inceapa proiectarea in urmatoarele doua saptamani, ceea ce inseamna ca undeva la sfarsitul lunii septembrie se va lucra", a explicat Bogdan Hreapca.

Primarul Capitalei a mai aratat ca urmeaza refacerea si modernizarea Patinoarului "Mihai Flamaropol", proiect aflat in prezent tot in stadiul de evaluare a ofertelor. "Patinoarul Mihai Flamaropol are un concept nou pentru noi, in sensul ca poate fi folosit si in alte scopuri, gheata poate fi acoperita. Astfel, se va transforma intr-o sala de 3.000 de locuri pe scaune, care poate ajunge pana la 5.000 de locuri in total", a precizat Sorin Oprescu.

Valoarea totala a investitiei este de 105 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie de 24 de luni, patinoarul urmand sa aibe o suprafata desfasurata de aproximativ 9.500 de metri. In scopul integrarii in peisajul Parcului "Lia Manoliu", acoperisul viitorului patinoar va fi verde, sub forma de relief artificial, orientat spre lacul din imediata vecinatate. Publicul va avea acces pe acoperis, putandu-se bucura astfel de o priveliste panoramica asupra ansamblului, a mai spus primarul Capitalei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri