Codul portocaliu de ploi si vijelii a fost extins pana marti, la ora 03.00, pentru judetele Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, unde va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50-70 de litri pe metru patrat si izolat peste 80 de litri pe metru patrat.

"In dupa-amiaza zilei de luni, 28 iulie si in prima parte a noptii de luni spre marti (28/29 iulie), in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50 - 70 l/mp si izolat peste 80 l/mp", se arata in avertizarea cod portocaliu, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Si avertizarea cod galben emisa anterior a fost extinsa pana miercuri, la ora 10.00, pentru noua judete - Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Teleorman, Dambovita si unele zone din judetele Brasov, Sibiu si Alba. Potrivit noii avertizari cod galben, care a intrat in vigoare luni, la ora 10.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in jumatatea de vest a tarii, precum si in zona de munte.

In Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat si va cadea grindina.

Judetele Mehedinti, Gorj si Valcea sunt de duminica seara sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii.
Judetele Dolj, Olt si Arges - care de luni sunt sub avertizare cod portocaliu -, precum si Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba si Sibiu au fost avertizate cu cod galben incepand de duminica, ora 18.00, initial atentionarea fiind valabila pana marti, la ora 09.00.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, anunta duminica, la Comandamentul pentru situatii de urgenta, ca va fi extins codul portocaliu instituit duminica in Mehedinti, Gorj si Valcea, iar sub avertizare va intra zona de munte a judetelor Olt, Dolj si Arges, local fiind posibile cantitati de apa de 100 de litri pe metru patrat. Ion Sandu a precizat ca fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor pierde din intensitate miercuri la pranz, dar in 31 iulie si 1 august, aceeasi zona va fi afectata din nou de precipitatii.

Sursa foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri