Epidemia de febra hemoragica a scapat de sub control in Africa de Sud: 1.300 de cazuri si 729 morti.

Bilantul epidemiei de febra hemoragica in Africa de Vest a ajuns la peste 1.300 de cazuri si 729 de morti, dintre care 57 in patru zile, a anuntat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de AFP, potrivit Mediafax.

"In perioada 24-27 iulie, au fost inregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile si suspecte), precum si 57 de decese confirmate in Guineea, Liberia, Nigeria si Sierra Leone", a precizat OMS intr-un comunicat. Aceste date arata o crestere in doar 4 zile cu 8,5 la suta a numarului de decese si cu 10,1 la suta a numarului de cazuri de la precedentul bilant al OMS. "Tendinta (...) ramane incerta", in contextul in care epidemia continua sa se raspandeasca in comunitati si afecteaza in prezent si persoanele care ofera ingrijiri medicale, avertizeaza organizatia.

In total, la data de 27 iulie, OMS a inregistrat 1.323 de cazuri de febra hemoragica (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces. Aceasta epidemie, care dureaza de la inceputul anului, a izbucnit in Guineea, dupa care s-a extins in alte state din Africa de Vest.
Recent, Liberia a decis blocarea unei parti a frontierelor si inchiderea tuturor scolile pentru a incerca sa impiedice o propagare a epidemiei, a anuntat miercuri presedinta Ellen Sirleaf Johnson.

De asemenea, din cauza raspandirii epidemiei Ebola, Organizatia americana de ajutor Peace Corps a anuntat ca isi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone si Guineea. Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri