Primarul Constantei, Radu Mazare, l-a interpretat pe domnitorul Stefan cel Mare la carnavalul de la Mamaia, edilul sustinand ca acest rol a fost inaltator si mai complex decat altele si ca tot spectacolul a fost pus in scena in mod "cuviincios", scrie Mediafax.

Costumat la fel ca Stefan cel Mare, purtand peruca si mustata pentru a aduce cat mai mult cu domnitorul Moldovei, dar si o sabie in mana, Radu Mazare s-a urcat pe carul alegoric al Primariei in Piateta Perla din statiune, amenajat special pentru aceasta editie a carnavalului, avand in frunte un cap de bour, iar in mijloc un cal artificial pe care s-a asezat primarul Constantei.

Invitatele speciale ale primarului Constantei, cantaretele de muzica populara Irina Loghin si Maria Carneci au interpretat rolurile mamei lui Stefan cel Mare si, respectiv, cel al Vrancioaiei, ele urcand pe carul alegoric, care a mers apoi pana in Piateta Cazino pe ritmuri folclorice. Oamenii aflati la ora respectiva pe faleza s-au oprit pentru cateva secunde pentru a-l fotografia pe Radu Mazare in costumul lui Stefan cel Mare sau pe cele doua cantarete de muzica populara.

Dupa ce carul alegoric al Primariei a ajuns in apropierea scenei special amenajate in zona Cazino a inceput spectacolul propriu-zis, seara fiind deschisa de catre Irina Loghin, care a interpretat piesa “Cand a fost sa moara Stefan”, dupa care Grigore Ureche a dat citire unui fragment din Letopisetul Tarii Moldovei. Spectatorii au putut urmari apoi un moment din tabara turcilor, din care nu au lipsit jocurile si dansurile traditionale.

Radu Mazare si-a facut aparitia pe scena in momentul in care domnitorul Stefan cel Mare se intoarce invins de la o batalie si nu este lasat sa intre in castel de catre mama sa, prilej pentru Irina Loghin si primarul Constantei sa interpreteze poezia lui Dimitrie Bolintineanu “Muma lui Stefan cel Mare”. Dupa ce are o intalnire cu Daniil Sihastru, Stefan cel Mare ajunge in casa Vrancioaiei, interpretata de Maria Carneci, se odihneste o noapte, iar a doua zi femeia ii spune domnitorului ca a hotarat sa-i trimita la lupta pe cei sapte fii ai sai. Impreuna cu ei, domnitorul strange o ostire cu care va da batalia de la Podul Inalt si in care va invinge armata otomana. Spectacolul se incheie pe acordurile melodiei Trandafir de la Moldova, dar si pe ritmuri orientale.

La final, Radu Mazare a tinut sa multumeasca Irinei Loghin si Mariei Carneci, dar si cascadorilor care au facut posibile luptele spectaculoase. “A fost un rol ceva mai complex, de la lupta pana la poezia recitata, si a trebuit sa fie ceva mai concentrat. Sigur, lumea sta in slapi si in pantaloni scurti, iar eu stau cu blana pe mine, nu e usor. Sa stii ca a fost inaltator pentru mine ca si conducator, insa in orice caz intri in pielea personajului. Ma si prinde, recunosc. Probabil ca daca ar fi trebuit sa fiu un simplu spahiu mi-ar fi fost mai greu, dar un conducator roman am putut sa-l interpretez bine, iar cuvintele pe care le-am spus de fiecare data au fost altele, au fost doar ideile in care eu am crezut, insa nefiind un actor profesionist nu le-am invatat niciodata pe dinafara”, a explicat Radu Mazare.

La editiile anterioare ale carnavalului, Radu Mazare a purtat diverse costume, fiind pe rand spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor si Suleyman Magnificul. In aceasta vara el a mai fost Cezar, iar la finalul lunii august urmeaza sa-l interpreteze pe Ramses. Este pentru al treilea an consecutiv cand Mamaia gazduieste un asemenea carnaval, acesta fiind de fapt un spectacol oferit de cluburile din statiune, reprezentantii acestora defiland pe care alegorice pe faleza din Mamaia si oferind apoi o reprezentatie de dans si muzica in Piateta Cazino.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri