Un barbat de 51 de ani suspectat ca este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminica, de la un spital din Ploiesti la Institutul National "Matei Bals" din Bucuresti.

Potrivit unor surse medicale, barbatul a venit din Nigeria la 25 iulie si a fost internat la Ploiesti cu diaree si scaune hemoragice. "Nu are febra. I se vor face investigatii complete la 'Matei Bals' ", au spus acestea, potrivit Mediafax.

Medicii iau in calcul si ca barbatul sa fie suspect de malarie, in conditiile in care, pana in prezent, nu a facut febra. Reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri ca Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania.

Tot vineri, Ministerul Sanatatii informa ca probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip. Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a subliniat OMS. Aceasta epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este "cea mai importanta si cea mai grava" din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Calatorii care se intorc dintr-o zona afectata de infectia cu virusul Ebola si care dezvolta simptome cum ar fi febra, cefalee, diaree sau stare generala alterata dupa trei saptamani de la calatorie trebuie sa se adreseze medicului si sa precizeze ca au fost in zona respectiva. Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri