Alexandra Lungu, care detine rolul principal in filmul "Minuni", recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014, a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca a invatat de la Monica Bellucci ca un actor faimos trebuie sa ramana simplu, nu trebuie "sa se dea mare".

Alexandra Lungu, care a participat, marti, la deschiderea Festivalului International de Film Independent Anonimul (12 - 17 august) din Bucuresti, unde a fost proiectat lungmetrajul "Minuni/ Le meraviglie", recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014, a declarat ca Alice Rohrwacher, regizoarea peliculei, i-a spus ca este "perfecta" pentru acest rol.

Actiunea filmului "Minuni" se petrece intr-un sat din Umbria, unde vara este pe sfarsit. Gelsomina, interpretata de Alexandra Lungu, traieste alaturi de parinti si de trei surori mai mici intr-o ferma, unde se ocupa de apicultura. Fetele sunt tinute voluntar la distanta de restul lumii de tatal lor, care cultiva un raport privilegiat cu natura. Insa viata familiei va fi tulburata de sosirea lui Martin, un tanar infractor pe care il gazduiesc in cadrul unui program de reintegrare in societate, dar si de filmarile unui joc televizat care au loc in regiune. In film, o coproductie Italia-Elvetia-Germania, joaca, printre altii, Monica Bellucci, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher si Sabine Timoteo.

Reporter: Inainte sa-mi povestesti cum a fost la filmari, as vrea sa imi spui despre experienta pe care tu ai trait-o ca roman in Italia.
Alexandra Lungu: Eu am plecat la sase ani si la inceput m-am simtit bine, nu am avut nicio problema ca sunt romanca. Eram mica si nu intelegeam, dar acum simt un pic... . Cand ma cert cu fetele, ele incep sa imi spuna ca sunt romanca, sa imi spuna ca am venit in Italia. Acum, ma simt un pic mai rau, dar nu cu toti, cu doua trei-fete. La scoala m-am adaptat.

Rep.: E mai greu sa iti faci prieteni fiind roman?
A. L.: Eu oricum nu am prieteni acolo. Cu colegii de la scoala imi este foarte greu, dar poate si din cauza caracterului meu care nu merge. Nu am idee.

Rep.: Cu toate ca ai plecat de la sase ani, ti-ai mentinut prieteniile din tara...
A. L.: Da. Eu ma simt mult mai bine aici decat acolo. Mult mai bine.

Rep.: Ai 13 ani, ai fost la Cannes, ai jucat cu Monica Bellucci. Cum au fost toate acestea pentru tine?
A. L.: Am facut un casting. In fata scolii, o fata a dat niste foi cu casting pentru film. Eu, a doua zi, m-am dus si mi-au spus ca trebuie sa fac o proba de actorie. Din 2.000 de fete, au fost 14 alese, dintre care si eu, care am facut proba asta de actorie. Dupa aceea, dupa proba, mi-au zis ca regizoarea vrea sa ma cunoasca. Dupa doua saptamani, regizoarea a venit la mine acasa si mi-a zis daca vreau sa fac acest film. Mi-a spus ca m-a cunoscut imediat, ca abia m-a vazut cand am facut prima proba, au zis ca eu sunt perfecta pentru acest rol.

Rep.: Nu te-a gasit in timpul unei ore de religie, daca nu gresesc (potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes, n.r.)?
A. L.: Nu. Un preot a construit o cladire, unde in fiecare zi veneau copii, faceau doua-trei ore de religie, dupa care se jucau intre ei. Asa e, dar in ziua aceea nu era nimeni acolo, pentru ca era rezervat pentru casting. Nu era ora de religie, era locul unde se tineau orele de religie.

Rep.: Cum a fost la Cannes? Intre atatia actori importanti, cu agitatia din jur...

A. L.: La Cannes a fost frumos, dar prima zi a fost foarte, foarte grea, stresanta emotional, pentru ca nu stiam ce trebuie sa fac. Primul interviu pe care l-am facut la Cannes a fost cu un roman. Si, de acolo, m-am adaptat un pic, dar dupa aia... Eu ma duc acolo, nu stiu ce sunt interviurile, nu stiu ce sa spun, in fata camerelor trebuie sa vorbesc. Imi era greu, dar dupa aceea m-am obisnuit si a mers totul bine.

Rep.: Cum a fost intalnirea pe platoul de filmare cu Monica Bellucci?
A. L.: A fost foarte protectiva. Ea este o femeie foarte simpatica, nu a avut probleme cu mine, eu nu ma concentram foarte mult, pentru ca ma gandeam ca joc cu Monica Bellucci.

Rep.: Stiai de Monica Bellucci inainte de acest film?
A. L.: Da, da, da. Am vizionat filmele ei, dar nu ma concentram foarte bine. Aia a fost problema. La Cannes m-a tinut de mana, mama nu era, ea a tinut locul mamei. M-a sustinut si mi-a dat un ajutor foarte mare.

Rep.: Ce ai invatat de la ea?
A. L.: Ea este o actrita. Are 50 de ani. Este o actrita mare, faimoasa, a facut multe filme. De la ea am invatat ca ea este foarte simpla, nu se da mare, este o femeie obisnuita. Mi-a spus ca uneori si-ar dori sa nu fie faimoasa, sa umble pe strada cu fetele ei fara sa fie fotografiata.

Rep.: Tu te gandesti la succes, iti doresti succes?
A. L.: Da, imi doresc, dar, ca si ea, nu as vrea sa imi invadeze viata.

Rep.: Spuneai ca vrei sa urmezi cursurile unei facultati de actorie. Era un vis dinainte de filmul "Minuni" sau dupa aceasta experienta te-ai gandit la acest lucru?
A. L.: Nu, dupa film m-am gandit. Inainte, voiam sa fiu medic veterinar, imi placea mult muzica, imi placea sa cant, dar voiam sa ma fac medic veterinar. Acum, daca tot mi s-a prezentat ocazia, vreau sa fac actorie.

Rep.: Ai primit aprecieri din partea regizoarei, din partea echipei...
A. L.: M-au sustinut si mi-au zis ca trebuie sa invat sa fac lucrul acesta pentru ca sunt foarte buna.

Rep.: Imi povestea mama ta ca ai fost foarte naturala pe platoul de filmare si au apreciat (acest lucru).
A. L.: Da, am fost. Mi-au spus toti ca am recitat foarte natural.

Rep.: Ce ti s-a parut cel mai complicat la filmari?
A. L.: Cu Monica, pentru ca nu ma concentram, si cand trebuia sa plang. Nu puteam sa plang si atunci ma gandeam la bunica mea, care a murit acum doi ani, si imi venea sa plang. Bunica m-a ajutat cel mai mult in filmul acesta. Ea m-a crescut pana la sase ani.

Rep.: Parintii tai au plecat de cand erai tu mai mica si te-au lasat cu bunica.
A. L.: Da, eu pe tatal meu l-am vazut cand aveam trei ani, dupa aia, mama a plecat cu el si m-a lasat la bunica, pana la sase ani. Ea m-a crescut, a fost mama mea. Apoi, mergeam la ea vara, apoi a venit sa-si faca operatie la ochi, a stat un an, a venit din nou in Romania si a facut infarct, a ajuns in coma si dupa cateva saptamani a murit. A fost greu.

Rep.: Revenind la colegele tale, cum au privit ele distributia ta in acest film?
A. L.: Ele nu se gandeau ca au o colega care a facut acest film. Ele se gandeau de ce l-am facut, de ce nu le-au ales pe ele. Se gandeau de ce eu nu vin la ore, de ce nu vin la scoala, de ce nu invat, erau invidioase pe chestia asta. Nu erau fericite pentru mine sau sa ma sustina.

Rep.: Dar prietenii tai din tara?
A. L.: Prietenii mei din tara m-au sustinut foarte mult. Aseara, la film, au fost in jur de 20 de persoane. Verisori, matusi si verii mei, prietenii mei care sunt la Negrilesti acum nu au putut sa vina, pentru ca era prea departe, dar o sa-l vada, pentru ca sigur il vor mai da in Romania.

Rep.: Stai de sapte ani in Italia, cum ti se pare Romania?
A. L.: Eu nu prea cunosc Romania toata. Este prima data cand vin in Bucuresti si stau atat de mult. Nu m-am dus niciodata la Casa Poporului, m-am dus acum. Mi s-a parut foarte mare, frumoasa, noi am dat roata la toata Casa Poporului si cand am ajuns... . Eram terminati. Eu nu cunosc Romania, nu am vizitat-o. Eu am stat la Negrilesti si mi-a placut sa stau acolo. Eu cunosc numai Negrilestiul, tara mea. Acolo. Si este o eliberare pentru mine. Stau in Italia, masini, aici, in Romania, unde stau, sunt cai, vezi un cal, o vaca. Asta este o eliberare pentru mine. Vreau sa vin in Romania sa ma eliberez. Atata oras, atata aglomeratie. Ma duc acolo, ma plimb, urlu, nu ma aude nimeni, e o eliberare pentru mine.

Rep.: Ai vorbit cu parinti tai despre ideea ta de a te intoarce acasa?
A. L.: In curand o sa ne intorcem acasa, dar as vrea sa termin liceul acolo, pentru ca aici nu am facut nicio clasa si cred ca este mult mai greu. Dar o sa ne intoarcem acasa si o sa fim foarte fericiti.

Rep.: Nu esti foarte fericita acolo?
A. L.: Sunt fericita, dar stiu ca aici am neamurile mele, prietenii mei, oamenii mei. Acolo nu, ma simt ca un intrus. Aici sunt acasa la mine.

Alexandra Lungu are 13 ani, este din Vrancea si se afla la prima sa aparitie intr-un film. Locuieste cu familia sa in Italia din 2006. Despre tanara actrita, regizoarea filmului povesteste: "Nu stiam exact cum doream sa fie personajul Gelsomina, insa stiam ca o voi recunoaste cand o voi vedea. Si exact asta s-a intamplat. Dupa mai multe luni de cautare, nu am avut niciun dubiu cand am vazut-o pe Maria Alexandra Lungu la ora de religie (...) Avea 11 ani. De origine romana, a trait dintotdeauna in Italia. Nu a jucat niciodata comedie. Am petrecut mult timp cu albinele pentru ca, la fel ca personajul sau, sa stapaneasa perfect gesturile apicultorilor"."Sa lucrez cu ea a fost o adevarata bucurie si cele mai importante lucruri sunt prezenta sa generoasa si faptul ca i-a placut sa lucreze cu noi", a mai spus Rohrwacher, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri