Lotul olimpic roman a obtuinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Geografie, organizata in orasul polonez Cracovia. Elevii romani au ocupat locul intai pe natiuni in Europa si locul trei la nivel mondial, dupa Singapore si Australia, a anuntat marti Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu, care a absolvit in acest an Colegiul National "Costache Negri" din Galati, si de Cosmina-Andreea Manea, absolventa a Colegiului National "I. C. Bratianu" din Pitesti. Ambele tinere au fost laureate cu aur si la editia din 2013, informeaza Mediafax.

Medalia de argint i-a revenit Aurei Elena Amironesei, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Ancai Maria Radulescu, absolventa a Colegiului National "I. C. Bratianu" din Pitesti. Lotul national olimpic prezent la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenti, cu cele patru medalii obtinute ocupand, in clasamentul pe natiuni, locul intai in Europa si locul trei la nivel mondial, dupa Singapore si Australia, arata Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

La Olimpiada Internationala de Geografie, care s-a desfasurat in perioada 11-18 august, in orasul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenti din 36 de tari. Lotul olimpic si profesorii insotitori revin in tara marti, la ora 14.00, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri