Aproximativ 60.000 de asistenti medicali generalisti din Romania, absolventi ai invatamantului postliceal si ai invatamantului superior pana la 1 ianuarie 2007, pot participa, din aceasta toamna, la un program de completare si perfectionare a formarii initiale pentru indeplinirea cerintelor minime de formare prevazute de directivele europene in vigoare.

Prin participarea la program, calificarea asistentilor va fi recunoscuta in toate statele membre al Uniunii Europene, atat pe baza certificatului de revalorizare a competentelor profesionale (la nivel de invatamant postliceal), cat si pe baza diplomei de licenta de asistent medical generalist, obtinute in conformitate cu legislatia in vigoare (la nivel de invatamant universitar). Un alt obiectiv urmarit este cresterea calitatii serviciilor de ingrijire din sanatate.

Programul va fi pus in aplicare de catre scolile postliceale publice de profil si de institutiile de invatamant superior acreditate, in conformitate cu normele legale nationale privind accesul la studii, efectuarea si finalizarea acestora

In acest sens, Ministerul Educatiei Nationale, scolile postliceale publice de profil, institutiile acreditate de invatamant superior si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania pot accesa fonduri europene in termenul de 5 ani de la implementarea acestui program, prevazut de directiva europeana 2013/55/UE a Parlamentului European.

Programul de revalorizare a fost elaborat, la nivel national, cu sprijinul expertilor Comisiei Europene si ai statelor membre. Documentul a fost aprobat prin ordinul comun al Ministerului Educatiei Nationale si Ministerului Sanatatii nr. 4.317/943/2014 si are avizul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Sursa foto: Asistenti medicali/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri