Ministerul Sanatatii a anuntat ca vaccinarea impotriva hepatitei B va fi reluata, dupa ce primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din ceel 200.000 necesare in 2014, au fost primite marti, si vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinati, dar si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, arata institutia.

Ministerul Sanatatii (MS) informeaza ca directiile de sanatate publica au fost instiintate sa se prezinte in regim de urgenta la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin.

"Recuperarea copiilor nevaccinati se va realiza sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, prin cabinetele medicilor de familie si maternitati. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati, cat si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului", se arata in comunicat, potrivit Mediafax.

Dificultatile legate de procesul de achizitionare se datoreaza lipsei de pe piata a produsului.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a hepatitei B si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Ministerul Sanatatii a demarat procedurile de achizitie centralizata a vaccinului inca de la inceputul acestui an.
"Dificultatile legate de procesul de achizitionare se datoreaza lipsei de pe piata a produsului. In prezent exista un numar mic de producatori care mai produc aceste vaccinuri si care nu au disponibile in acest moment cantitatile necesare la nivel global", precizeaza MS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri