Printul William si Kate Middleton asteapta cel de-al doilea copil, a anuntat Casa Regala Britanica in aceasta dimineata. "Ducele si Ducesa de Cambridge anunta ca Ducesa asteapta cel de-al doilea copil", se arata in comunicatul oficial al familiei regale.

Printul William si sotia sa, ducesa Catherine de Cambridge, vor avea un al doilea copil, a confirmat casa regala britanica, potrivit bbc.co.uk.
Acesta este al doilea copil al cuplului, dupa printul George, care s-a nascut pe 22 iulie 2013, potrivit Mediafax.

Potrivit casei regale, regina Elizabeth a II-a si ceilalti membri ai familiei regale britanice s-au declarat incantati de aceasta veste. La fel ca la prima sarcina, ducesa de Cambridge sufera de greturi matinale violente si este tratata de medicii familiei regale la palatul Kensington. Premierul britanic David Cameron a publicat pe Twitter un mesaj in care se declara "incantat de fericita veste potrivit careia ei (cuplul princiar britanic, n.r.) asteapta inca un copil". Ducesa de Cambridge nu il va mai insoti pe printul William la intrunirea oficiala pe care o aveau programata luni, la Universitatea Oxford, a precizat Clarence House, resedinta oficiala a acestuia, potrivit Mediafax.

Afectiunea ducesei - denumita "hyperemesis gravidarum" - o obliga pe aceasta sa primeasca hidratare suplimentara, medicamente si nutrimente. Printul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al doilea in ordinea de succesiune la tron, si Kate Middleton s-au cunoscut in septembrie 2001, la Universitatea St. Andrews din Scotia, unde erau amandoi studenti. In Scotia, Kate l-a convins pe William sa nu paraseasca universitatea, unde el urma, ca si ea, cursuri de istoria artei, insa fara prea mare tragere de inima. Ea l-a convins sa ramana si sa opteze in schimb pentru cursurile de geografie.

In iunie 2003, William le-a spus jurnalistilor ca nu are "o iubita constanta", intr-o perioada in care Kate avea o relatie cu altcineva. De Craciun, in acelasi an, au aparut speculatii potrivit carora cei doi formeaza un cuplu. Atunci cand au fost fotografiati in timpul unei vacante de schi, in martie 2004, reprezentantii palatului Buckingham nu au negat. In aprilie 2007, purtatorul de cuvant al palatului regal a confirmat ca cei doi s-au despartit. Cateva fotografii il prezentau pe William participand la petreceri in compania altor femei. In aprilie 2007, purtatorul de cuvant al palatului regal a confirmat ca cei doi s-au despartit. Cateva fotografii il prezentau pe William participand la petreceri in compania altor femei. Cateva luni mai tarziu, cei doi se impaca si se muta impreuna, intr-o perioada in care William a inceput sa lucreze la o baza pe care Royal Air Force o detine in Tara Galilor.

Cu ocazia unei vacante in Kenya, in octombrie 2010, printul a cerut-o pe Kate in casatorie si i-a oferit inelul de logodna al mamei sale, printesa Diana. Pe 29 aprilie 2011, casatoria lor grandioasa, celebrata la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat in fata camerelor video ale presei din lumea intreaga, o lume fascinata de acest cuplu tanar care intruchipeaza fata moderna a celei mai celebre familii regale. Avand de acum titlurile oficiale de duce si ducesa de Cambridge, William si Catherine au efectuat primul lor turneu regal in iunie si iulie 2011, in Canada si California.

Pe 3 decembrie 2012, internarea ducesei Kate intr-o clinica medicala din cauza unor greturi violente a constrans palatul regal sa anunte sarcina acesteia, care nu depasise inca pragul critic de trei luni. Frenezia mediatica declansata de acel anunt a dus la producerea unei tragedii: o angajata a spitalului in care era internata Kate, pacalita de o farsa organizata de un post de radio australian, s-a sinucis. Kate si-a reluat apoi, putin cate putin, angajamentele oficiale, silueta ei rotunjindu-se practic sub privirile patrunzatoare ale presei internationale. Dupa o ultima aparitie publica pe 15 iunie, pentru aniversarea oficiala a reginei, Kate si-a luat cateva saptamani de vacanta, departe de privirile indiscrete, pregatindu-se pentru venirea pe lume a deja celebrului "bebelus regal". Nascut pe 22 iulie 2013, in mijlocul unei veritabile frenezii mediatice, printul George, fiul printului William si al ducesei Catherine de Cambridge, este al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri