Peste 60 de minori au fost gasiti neinsotiti in 16 tari si au fost repatriati, cei mai multi din Spania, Ungaria, Italia si Franta, 17 dintre ei fiind in sistemul de protectie speciala, conform Autoritatii pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

Potrivit datelor inregistrate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, in perioada 1 ianuarie - 1 septembrie au fost repatriati 66 de copii romani neinsotiti. Cei mai multi au fost adusi din Spania (18), Ungaria (10), Italia (opt) si Franta (cinci), dar si din Canada, Germania, Marea Britanie (cate patru), SUA (trei), Grecia, Siria (cate doi), Danemarca, Elvetia, Finlanda, Norvegia, Olanda si Suedia (cate unul), potrivit Mediafax.

"Dupa repatrierea celor 66 copii, directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului competente au propus masura de protectie a intoarcerii in familie pentru 49 copii si masura plasamentului intr-un serviciu de protectie speciala pentru 17 copii", se arata in raspunsul transmis de ANPDCA. Copiii pentru care s-a dispus plasamentul in sistemul de protectie au fost adusi din Ungaria (noua), Italia, Spania (cate trei), Grecia si Suedia (cate unul).

Potrivit articolului 24, alineatele 1 si 2 din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, misiunile diplomatice si consulare ale Romaniei au obligatia sa sesizeze Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice cu privire la copiii cetateni romani aflati in strainatate care, din orice motive, nu sunt insotiti de parinti sau de un alt reprezentant legal ori nu se gasesc sub supravegherea legala a unor persoane din strainatate. Ministerul trebuie sa ia masurile necesare pentru intoarcerea copiilor la parinti sau la un alt reprezentant legal, imediat dupa identificarea acestora.

In cazul in care persoanele identificate nu pot sau refuza sa preia copilul, tribunalul de la domiciliul copilului sau Tribunalul Bucuresti, in situatia in care acest domiciliu nu este cunoscut, va dispune plasamentul copilului intr-un serviciu de protectie speciala propus de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri