Dan Dinu, actionarul Clubului RCM UVT Timisoara a facut o declaratie oficala privind semifinala din 6 septembrie in care sase jucatori au fost lasati fara viza medicala si nu au putut participa la meci.

Dragi prieteni,

Ne cunoasteti deja, stiti cine suntem. Prezentarile nu mai sunt necesare. Totusi, in aceasta clipa in care simtim cum sunt rascolite principiile si valorile pe care ne-am dorit intotdeauna sa le dezvoltam, dorim sa accentuam inca o data ca suntem un club care crede in spiritul de fair-play, in corectitudine si in dreptate.

Avem deja o istorie puternica, am crescut an de an si ne-am dezvoltat ca echipa, dar si ca oameni. Ne-am impus sa devenim mai buni si mai puternici, si am reusit. Acum, in septembrie 2014, suntem echipa campioana a Romaniei, castigatoare a ultimelor doua editii ale Campionatului national de rugby, cu un palmares reprezentativ, demn de o mare echipa. Am devenit una dintre cele mai puternice echipe de rugby ale Romaniei, si ne-am impus in toate competitiile interne. Am luptat din greu pentru fiecare victorie, si suntem mandri de ce am reusit sa realizam.

Cu toate acestea, in data de 6 septembrie, a avut loc un incident pe care noi nu putem sa il intelegem si nici sa il explicam. Ceea ce trebuia sa fie meciul de semifinala dintre echipa noastra si Farul Constanta s-a transformat intr-un act evident de sabotaj impotriva clubului nostru.

Cu jumatate de ora inainte de meci, echipa noastra a aflat ca nu poate utiliza sase jucatori aflati in pozitii strategice, din cauza ca acestia aveau rupte vizele din carnetele de joc. Situatia fiind de asa natura, Domnul Doctor Serbescu, Directorul Policlinicii Sportive din Timisoara a fost chemat de urgenta pentru a confirma brigazii de arbitri si observatorului FRR ca, in registrele Policlinicii, exista toate verificarile medicale necesare pentru sportivii nostri. Avand in vedere ca viza medicala fusese inregistrata, dar carnetele jucatorilor au fost deteriorate voit, consideram ca Federatia Romana de Rugby ar trebui sa se autosesizeze vis a vis de un act de sabotaj petrecut in cadrul unei Semifinale competitionale pe care o organizeaza.

Suntem socati si dezamagiti de lipsa de reactie a oficialilor partidei. Acest meci a pornit cu un mare handicap pentru echipa noastra, careia i-a fost refuzat dreptul de a introduce in teren sase dintre cei mai valorosi jucatori ai sai. Nu dorim sa facem interpretari asupra atitudinii oficialilor FRR sau asupra manierei in care au fost tratate solicitarile noastre in cadrul acestui meci. De asemenea, nu dorim sa mergem atat de departe incat sa ne gandim care au fost motivele din spatele intamplarii de aseara; suntem siguri ca aceste lucruri vor iesi la iveala la momentul potrivit. Insa dorim sa spunem un lucru lumii intregi : in data de 6 septembrie, rugby-ul romanesc a fost privat in mod fortat si abuziv de principiile si valorile sale.

Am pierdut acest meci intr-o maniera nedreapta si nedemna. Am pierdut meciul jucand cu sportivi ce au fugit acasa dupa echipamentele de joc, fara incalzirea facuta si fara pregatirea mentala pentru un meci de o asemenea talie, dar cu o vointa maxima de a da totul pe teren. Am pierdut cu 0-9 fara sa primim vreun eseu, cu o strategie pusa pe foaie in 15 minute.

Nu infrangerea este cea care ne doare astazi. Ne doare faptul ca munca noastra, eforturile noastre si implicarea in dezvoltarea acestui sport au fost de-a dreptul ridiculizate. Am pornit cu totii pe acest drum, ca o echipa de management ce crede in profesionalism si dezvoltare, fara sa avem alte interese decat sa aducem aceasta echipa pe culmile gloriei. Am actionat intotdeauna in interesul sportului cu mingea ovala, si ne-am concentrat sa promovam acest sport si sa il facem cunoscut unui public cat mai larg. Am dorit sa devenim profesionisti, iar acest lucru inseamna schimbare. Inseamna luare de pozitie, implicare si devotament. Suntem constienti ca acest proces de dezvoltare si de imbunatatire continua nu a fost pe placul tuturor. Insa noi ne concentram pe scopul nostru final, acela de a deveni cei mai buni. Crestem in spiritul fair-play-ului si al valorilor rugby-ului, pe care ni le-am insusit atunci cand am inceput aceasta activitate.

Nu dorim decat sa facem dreptate in aceasta situatie rusinoasa pentru sportul cu balonul oval si pentru Romania. Solicitam insa in continuare Federatiei Romane de Rugby constatarea sabotajului unei echipe de prima liga intr-o Semifinala de Superliga ai caror organizatori sunt, inceperea unei anchete proprii pentru solutionarea in timp util a acestei calomnii, precum si rejucarea Semifinalei, cu sanse egale si in conformitate cu regulamentul in vigoare.

Am fost alaturi de jucatori la victorii, dar si la infrangeri, la voie buna, dar si in clipe de tristete. Am crescut impreuna si am devenit echipa puternica de azi. Vom lupta in fiecare clipa pentru dreptatea noastra si pentru ceea ce ni se cuvine. Vom face intotdeauna ce este corect, chiar daca nu vom fi intotdeauna aprobati. Nu vom ceda, si nu vom lasa astfel de incidente ca cel de la Semifinala cu Farul Constanta sa ne afecteze moralul. Suntem constienti ca drumul pe care am pornit nu este unul usor. Dar suntem siguri ca este cea mai buna cale spre succesul nostru.

Va multumim pe aceasta cale voua, dragi spectatori care ati ales sa infruntati ploaia si sa fiti alaturi de noi in acest episod foarte greu al evolutiei noastre! Le multumim, de asemenea, tuturor suporterilor nostri, oameni extraordinari care sunt alaturi de noi si ne sustin indiferent de situatie. Pentru voi, pentru publicul nostru, luptam in continuare.

Cu stima,

Comitetul Director al Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara

Prin Dan Dinu, Actionar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri