Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), a trimis un mesaj inainte de inceperea noului an scoalar. Acesta vorbeste despre importanta colaborarii dintre biserica, familie si scoala, dar si despre bani si placere.

In mesajul postat pe site-ul Basilica.ro, Preafericitul Daniel vorbeste, inainte de inceperea noului an scolar, despre cum arata actuala societate si despre cum ar trebui sa colaboreze institutiile pentru a-i ajuta pe cei care merg la scoala sa se dezvolte sanatos.

„In contextul actual, marcat de tendinte ideologice individualiste si secularizante care erodeaza valorile consacrate ale familiei traditionale, este cu atat mai necesara aceasta conlucrare benefica intre institutii fundamentale. Mai precis, in societatea de consum din zilele noastre, marcata tot mai mult de o mentalitate care orienteaza copiii, adolescentii si tinerii spre senzationalul artificial si profitul material, este esentiala cultivarea unei educatii credibile axata pe luminile calauzitoare ale vietii, atat la nivel personal, cat si la nivel comunitar. Aceste lumini sunt: credinta in Dumnezeu si valoarea unica si eterna a persoanei umane, creata dupa chipul lui Dumnezeu - Izvorul vietii vesnice, iubirea generoasa a omului ca baza a comuniunii umane in familie si in societate, cultivarea creativitatii pentru imbogatirea tezaurului peren al umanitatii si cultivarea responsabilitatii pentru natura ca dar al lui Dumnezeu oferit generatiilor umane prezente si viitoare“, spune patriarhul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri